Ο προγραμματισμένος ορεινός περίπατος, για της Κυριακή, 28/5/2023 αναβλήθηκε λόγω προβλέψεων άστατου καιρού.

Την Κυριακή, στις 4/6/2023, είναι το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος. Δεν θέλαμε να στερήσουμε την ευκαιρία συμμετοχής, σε φίλους που θα ήταν εκτός Καλύμνου και φτάνουμε στην Κυριακή 11/6/2023 για να πραγματοποιήσουμε την τελευταία για φέτος πορεία μας προς «Σπήλαιο Συκάτης» και παραλία «Βιζωτού»

Παραλία «Βιζωτός». Μία μαγευτική παραλία που «φωλιάζει» στον όρμο της Συκάτης στη Βόρεια πλευρά της Καλύμνου .

Η παραλία «Βιζωτός» βρίσκεται  κοντά στην παραλία της Συκάτης στο βάθος ενός κλειστού όρμου, που ουσιαστικά αποτελεί ένα φυσικό φιόρδ. Είναι μικρή, αμμώδης με λίγο χαλικάκι και πεντακάθαρα νερά.

Η πρόσβαση γίνεται είτε από θαλάσσης με καΐκι από το Βαθύ, είτε από  μονοπάτι που ξεκινά από την μέση περίπου του δρόμου προς Παλιόνησο.

Δεν υπάρχει καμία υποδομή και για αυτό συστήνεται στους επισκέπτες να μεριμνούν για τις απαραίτητες προμήθειες (κυρίως για νερό).

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή  11 / 06 / 2023

Ώρα/σημείο συνάντησης-αφετηρία:10:30 π.μ  Στην κατηφόρα προς Παλιόνησο. Μετά τα εκκλησάκια των Αγ. Γεωργίου  και  Αγ. Νεκταρίου 

Επιστροφή: 14:00 στο  σημείο αφετηρίας.

Διαδρομή: Είναι μία διαδρομή μέτριας  δυσκολίας , όμως το τοπίο και οι άγριες ομορφιές σε ξηρά και θάλασσα αποζημιώνουν όσους την επιχειρούν.

Η διάρκεια της περίπου μία ώρα με στάση για καφέ/σνακ  και μπάνιο στην παραλία της Συκάτης. Παραλία ξεχωριστής ομορφιάς και προσβάσιμη μόνο από μονοπάτι ή με καΐκι από το Βαθύ 

Τροφή:  1) 2 μπουκαλάκια νερό 500ml (το λιγότερο),   2) Σνακ 

Ενδυμασία: 1) Δύο Κοντομάνικα μπλουζάκια, 2) Καπέλο 3) Αντηλιακό, 4) Αθλητικά παπούτσια 5) μαγιό και πετσέτα.

Διοργάνωση: Τμήμα Αθλητισμού – Τουρισμού  Δήμου Καλυμνίων, 

                          ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.  Καλύμνου