Ολοκληρώθηκαν από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου οι εργασίες συντήρησης  των χειροποίητων  επιδαπέδιων κεραμικών πλακιδίων στο Επαρχείο Καλύμνου, ενώ ήδη ξεκίνησε και η εργασία συντήρησης του βοτσαλωτού δαπέδου  της βόρειας όψης του κτιρίου.

Είναι σημαντικές οι παρεμβάσεις που γίνονται στο ιστορικό κτήριο του Επαρχείου, ένα κόσμημα των χρόνων της Ιταλικής κατοχής της Καλύμνου, οι οποίες στόχο έχουν την αποτροπή της φθοράς του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ολοκληρώθηκε στο Επαρχείο Καλύμνου η εργασία συντήρησης  των χειροποίητων  επιδαπέδιων κεραμικών πλακιδίων που βρίσκονται τοποθετημένα στο Γραφείο Επάρχου  , στο Γραφείο του Ειρηνοδίκη και στον μεταξύ τους  αύλειο χώρο. Παράλληλα  ξεκίνησε και η εργασία συντήρησης του βοτσαλωτού δαπέδου  της βόρειας όψης του κτιρίου . Οι  εργασίες αυτές υλοποιούνται από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, που ανταποκρίθηκε  με αμεσότητα  στο αίτημα μας και   με την συνεργασία ειδικών  συντηρητών , προχώρησε  στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθούν οι βλάβες και να ανασταλεί η διαδικασία της φθοράς  που επέρχεται με τον χρόνο.