Γιάννης Μαστροκούκος: “Ποιος έδωσε εντολή να χρησιμοποιήσουν τσιμεντόλιθους αντί μπετόν για το συντριβάνι; – Κάποιοι πιστεύουν ότι οι κάτοικοι δεν έχουν τη στοιχειώδη λογική. – Το έργο θα κοστίσει γύρω στις 40 χιλιάδες ευρώ για να γίνει με μπετόν και όχι με … τσιμεντόλιθους

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης καταγγέλλει μια πρακτική που αφορά την κατασκευή του συντριβανιού μπροστά από το Ναυτικό και Λαογραφικό Μουσείο της Καλύμνου, καθώς το έργο κατασκευάζεται με … τσιμεντόλιθους, που δεν ενδείκνυται για ένα τέτοιο έργο και είναι και πολύ πιο φτηνοί από το μπετόν, το οποίο προβλέπει η μελέτη ύψους 40 χιλιάδων ευρώ.

Λίγα μέτρα από την είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, μπροστά από την πάλαι ποτέ Τεχνική Σχολή, ένα κτήριο που έχει τη δική του ιστορία διαχρονικής εγκατάλειψης, ο φακός του Παλμού της Καλύμνου συνάντησε τον Γιάννη Μαστροκούκο, ο οποίος υπέδειξε στο φακό το μικρό εργοτάξιο, στο οποίο κατασκευάζεται ένα νέο συντριβάνι, στη θέση του παλιού, όμως όχι με μπετόν αλλά με τσιμεντόλιθους και τόνισε πως “θα μαζεύουμε τα ψαράκια από το δρόμο”, εννοώντας την αντοχή που δεν θα υπάρχει.

Ερωτήματα θέτει ο Γ. Μαστροκούκος, όσον αφορά την εντολή που δόθηκε για τη χρήση τσιμεντόλιθων, παρά τη μελέτη που προβλέπει οπλισμένο σκυρόδεμα και πολύ χαρακτηριστικά επισημαίνει πως κάποιοι “θεωρούν τον κόσμο ότι δεν διαθέτει τη στοιχειώδη λογική”, ενώ καλεί τον Δήμαρχο “αύριο να δώσει εντολή να τα μαζέψουν και να φτιαχτεί το συντριβάνι με μπετόν, όπως προβλέπει η σχετική μελέτη”, ενώ αφήνει και υπονοούμενα για το κόστος, που θεωρεί ότι θα είναι πολύ λιγότερο, αφού δεν θα χρησιμοποιηθεί μπετόν.

Τέλος να επισημανθεί πως διαπιστώθηκε ότι έχουν αφαιρεθεί τα πολύ χαρακτηριστικά μπαλκόνια της πρόσοψης της παλιάς Τεχνικής Σχολής.

Στο βίντεο ο Γιάννης Μαστροκούκος καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές στο φακό:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video