Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Ο Χρυσόστομος Αλαχούζος, πρώην Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου, αναφερόμενος στους στόχους που θέτει ο ίδιος για να διεκδικηθούν, μέσα από την συνεργασία του με την παράταξη του Γιάννη Γαλουζή, με κυρίαρχα τα θέματα της υγείας και της ποιότητας ζωής.

Κυρίαρχο θέμα για τον Χρ. Αλαχούζο, είναι η συνεχιζόμενη λειτουργία της Χωματερής, που απειλεί την υγεία των κατοίκων του νησιού και πρέπει να σταματήσει να καπνίζει ο ΧΑΔΑ, με την ανακύκλωση και την διαχείριση απορριμάτων και δήλωσε πως αυτό το πρόβλημα θα είναι η πρώτη προτεραιότητα για την δημοτική αρχή.

Το πρόβλημα με το νερό και την ποιότητά του, είναι ο δεύτερος στόχος του, που απειλεί επίσης την υγεία των κατοίκων και την ποιότητα της καθημερινότητας στο νησί, κυρίως λόγω του δικτύου ύδρευσης και αυτό που στοχεύει είναι η αφαλάτωση και η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων σε όλο το δίκτυο.

Τρίτος στόχος για τον Χρυσόστομο Αλαχούζο, είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών, για τα οποία χρειάζεται σύστημα, μέσα από την προμήθεια ατομικών – οικογενειακών κάδων, ώστε να διανεμηθούν και να βελτιωθεί η εικόνα του νησιού, η υγιεινή και σ’ αυτό μπορεί να συμβάλει η παιδεία, με τακτική επαφή του Δήμου με τα σχολεία. Επίσης θα υπάρχουν τομείς και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα αναλαμβάνουν μια περιοχή και θα αναφέρουν τα προβλήματα καθαριότητας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από τους στόχους του Χρυσόστομου Αλαχούζου, η ίδρυση Γραφείου Αποδήμων, ώστε να υπάρχει η επαφή με συντονισμένο τρόπο με τους Καλύμνιους της διασποράς και θα είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την λειτουργία του.

Ακολουθεί το βίντεο με τα όσα ανέφερε σήμερα ο πρώην Δήμαρχος του Τάρπον Σπρίνγκς

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος