Με ανακοινώσεις τους οι παρατάξεις του Γιάννη Μαστροκούκου και Γιάννη Γαλουζή, καυτηριάζουν την επιλογή της ώρας (13:00) για την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά την ανακοίνωση για μετάθεση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι, οι δύο παρατάξεις, που δεν συμμετείχαν στην προηγούμενη που ματαιώθηκε λόγω της ώρας (12:00), που είναι απαγορευτική, κατά τις ανακοινώσεις τους, για τους συμβούλους, εξέδωσαν νέες ανακοινώσεις.

.

Προσβολή του θεσμού και εμπαιγμό των δημοτικών συμβούλων, θεωρούν την επιλογή αυτή της Δημοτικής Αρχής, αρνούμενες να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση, μιλώντας για μεθοδεύσεις από την πλειοψηφία του Δ.Σ.

Ακολουθούν οι ανακοίνωσεις των δύο παρατάξεων:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ             ΚΑΛΥΜΝΟΣ 06/10/2021

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

             Μ.Μ.Ε.

Ορίσατε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 12:00 το μεσημέρι, για συζήτηση σοβαρού θέματος, όπως αυτό που αφορά στην έγκριση οικονομικών καταστάσεων του 2020.

Με επιστολή μας, σας κάναμε γνωστό ότι το μεσημέρι στις 12:00  δεν μπορεί να συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, διότι οι Δημοτικοί σύμβουλοι είναι εργαζόμενοι.

Αναβάλατε το Δημοτικό Συμβούλιο για την Πέμπτη 07/10/2021 , με το ίδιο θέμα, και αντί στις  12:00 το βάλατε στις 13:00μ.μ.

Κ πρόεδρε, η κοροϊδία και ο εμπαιγμός έχουν τα όρια τους. Οι Δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι πιόνια σας , ούτε κατώτερης νοημοσύνης, για να κοροϊδεύετε με αυτόν τον κυνικό και ξεδιάντροπο τρόπο.

Κύριοι, Ακόμα και οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προσαρμοσμένες στην νοοτροπία εξυπηρέτησης «των κολλητών σας».

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μας,

Μαστροκούκος Γιάννης, Λελέκης Μιχάλης, Κάτρη Αναστασία, Καμπουράκης Μιχάλης, Μακρυνάκης Κώστας, Κάτρης Μιχάλης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                                                                              Κάλυμνος ,06.10.2021                   «ΝΕΑ  ΚΑΛΥΜΝΟΣ»                                                                                               

ΠΡΟΣ

                                                                                                                                     Μ.Μ.Ε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 01/10/2021 εκδόθηκε πρόσκληση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου για την Τρίτη 05/10/2021 στις 12.00. Μετά την αντίδραση της παράταξης μας και των άλλων παρατάξεων τελικά ,λόγω έλλειψη απαρτίας, δεν πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Χθες Τρίτη 05/10/2021 εκδόθηκε νέα πρόσκληση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου για την Πέμπτη 07/10 στις 13.00μμ με το ίδιο θέμα. Την ίδια μέρα, Πέμπτη 07/10, συνεδριάζει το Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ στις  10.00πμ , η Οικονομική Επιτροπή στις 11.00πμ ,το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολυδραστικής Α.Ε στις 12.00 και τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο στις 13.00μμ.   

Τώρα, αν αυτό δεν αποτελεί εμπαιγμό των δημοκρατικών θεσμών και υποτίμηση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων συμβουλίων…τότε πραγματικά οι λέξεις αδυνατούν να αποδώσουν αυτή την αχαρακτήριστη κατάσταση. 

Αντιδρώντας σ’ αυτήν την -αβάσταχτης ελαφρότητας- επιλογή της δημοτικής αρχής δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο.

Για την παράταξη

Ο επικεφαλής 

Ιωάννης Γαλουζής

τ. Δήμαρχος Καλυμνίων