Η Ένωση Καλυμνίων Αττικής, γιόρτασαν τη μνήμη του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω, με την δέουσα μεγαλοπρέπεια, τιμώντας τον Άγιο της πατρίδας τους, τον προστάτη όλων των Καλυμνίων όπου γης.

Οι Καλύμνιοι της Αττικής, σήμερα το πρωί 2 Απριλίου, παρακολούθησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα έν Καλύμνω στο Ηράκλειο Αττικής, την πανηγυρική θεία λειτουργία, που τελέστηκε με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ, με πλήθος κόσμου και με την παρουσία μελών του Δ.Σ. και τα κορίτσια του Συλλόγου με τις παραδοσιακές φορεσιές του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης, ανακοίνωσε οτι τον επόμενο χρόνο θα γίνουν τα εγκαίνια του μοναδικού Ι. Ναού του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω , με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την συμμετοχή της Ένωσης Καλυμνίων, ενώ ο πρόεδρος Δημήτρης Καλικάτζαρος ενημέρωσε για την απόφαση του ΔΣ, να συμπεριληφθεί ο εσπερινός και ο εορτασμός του Αγίου, στο επίσημο ετήσιο πρόγραμμα δράσεων του Συλλόγου.