Στην προηγούμενη θητεία του ο Δήμαρχος, Δημήτρης Διακομιχάλης, είχε ξεκινήσει ενέργειες προς την ΥΠΑ για το Αεροδρόμιο του νησιού και τις δυνατότητες επέκτασής του, ώστε να δέχεται αεροπλάνα μεγαλύτερης χωριτικότητας

Όπως ανακοίνωσε, μαζί με τον Αερολιμενάρχη της Καλύμνου, Mαθιό Δαγιάση, συναντήθηκαν χθες στην Αθήνα με το Διοικητή της ΥΠΑ, Γιώργο Δριτσάκο και συζήτησαν θέματα του αεροδρομίου, επισημαίνοντας πως σύντομα θα έρθουν μηχανικοί της ΥΠΑ στο νησί. Δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενο των όσων συζητήθηκαν στη σύσκεψη, τα οποία λογικά θα αφορούν και την επίσκεψη των μηχανικών της ΥΠΑ στην Κάλυμνο.

Από την άφιξη του Q400 στην Κάλυμνο τον Δεκέμβριο του 2013

Αξίζει να αναφερθεί πως το 2013 είχαν ξεκινήσει μελέτες για επέκταση του αεροδιαδρόμου, ενώ είχε πραγματοποιηθεί και δοκιμαστική άφιξη ενός εροσκάφους τύπου Q400,  της Olympic Air, χωρητικότητας 78 θέσεων, μάλιστα ανήμερα του Αγίου Νικολάου. Όμως τα σχέδια αυτά δεν ευόδωσαν τότε, όταν ο Δήμαρχος δήλωνε πως στόχος του είναι η προοπτική για άφιξη παρόμοιων αεροσκαφών από το εξωτερικό. Σήμερα δείχνει ο Δήμαρχος ότι προτίθεται να εκκινήσει και πάλι τις διαδικασίες και πιστεύουμε πως σύντομα θα προβεί σε σχετικές δηλώσεις αλλά και διευκρινήσεις τόσο για τους στόχους που θέτει σήμερα ως Δημοτική Αρχή αλλά και για το εγχείρημα της προηγούμενης θητείας του που δεν έφερε αποτέλεσμα.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι το γεγονός πως οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Καλύμνου συνεχώς μειώνονται, ενώ παράλληλα το κόστος των εισιτηριων είναι δυστυχώς ασύμφορο.