Την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «TURKAEGEAN», από την αρμόδια Επιτροπή της Ε.Ε. ειδικά εν μέσω συνεχών προκλήσεων των “γειτόνων”, καυτηριάζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για αυτή την εξέλιξη, καθώς αποτελεί συνέχεια της αμφισβήτησης στο Αιγαίο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου:

28/06/2022

Η κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «TURKAEGEAN», την στιγμή που καθημερινά στελέχη της τουρκικής ηγεσίας αμφισβητούν με εκρηκτικές δηλώσεις το καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αποτελεί μία άκρως προκλητική και επιθετική ενέργεια.

Η έγκριση της κατοχύρωσης του εμπορικού σήματος από την Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας  της Ε.Ε. (EUIPO) δημιουργεί συνθήκες  κυριαρχικής αμφισβήτησης, καθώς αποτελεί συνέχεια της ευρύτερης στρατηγικής αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Τουρκία. Η στάση της Ε.Ε. καταδεικνύει την αδιαφορία της για την υπεράσπιση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα!

Με έγγραφο που αναρτήθηκε στην Ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων φαίνεται πως ο όρος «Τουρκικό Αιγαίο» έχει γίνει δεκτός ήδη από την 15η Δεκεμβρίου 2021, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα για τη στάση της κυβέρνησης στο εν λόγο ζήτημα και στο κατά πόσο προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διαφυλάξει τα συμφέροντα της χώρας.

Ως Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ρόδου καλούμε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τη στάση που κράτησε απέναντι στην πρωτοφανή απόφαση κατοχύρωσης εμπορικού σήματος «Τουρκικό Αιγαίο» από την Ε.Ε.