Σε μια προεκλογικού τύπου παρουσία στην Κω ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε τα πάντα στο μέλλον, σκεπάζοντας τα προβλήματα του νοσοκομείου με ανακοίνωση για ανέγερση νέου κτιρίου.

Χωρίς μελέτες, αφού τρία χρόνια «δεν πρόλαβαν» να χαράξουν μολυβιά, χωρίς σαφές πλαίσιο χρηματοδότησης, σε μια προσωπική πολιτική εξαγγελιών με προεκλογικό άρωμα.

Δεν βρήκε λέξη να πει για την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες της Κω στο νοσοκομείο της Πατρίδας του Ιπποκράτη, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, παρέπεμψε σε μελλοντικές λύσεις και σε ολιγοήμερες αποσπάσεις γιατρών κάθε καλοκαίρι από άλλα νοσοκομεία με αντίτιμο αφορολόγητο επίδομα και τα υφιστάμενα κίνητρα που έχουν θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να θεωρείται ουσιαστική κάλυψη των αναγκών η μετάκληση ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι. Ακόμα χειρότερα δεν μπορεί να θεωρείται κάλυψη των αναγκών η εποχική κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί με μετακινήσεις γιατρών.

Σαν να μη ζούνε άνθρωποι στα νησιά μας τον υπόλοιπο χρόνο.

Είναι προσβλητικό για τους Κώους να ακούγεται από τα χείλη Υπουργού ότι θα «έρχονται άνθρωποι από κεντρικά νοσοκομεία που έχουν λιγότερη κίνηση το καλοκαίρι και αυτούς τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες να υπάρχει έξτρα προσωπικό»!!!

H κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει αν έχει σχέδιο για την μόνιμη κάλυψη των αναγκών ή θα έχουμε εποχική υγεία στο νησί, όπου τους χειμερινούς μήνες οι πολίτες θα εγκαταλείπονται στην μοίρα τους.

Όσον αφορά στην εξαγγελία για νέο νοσοκομείο, καταρχήν θεωρούμε ως θετική μια τέτοια δέσμευση, αρκεί να μην αποδειχθεί κενή περιεχομένου, όπως τόσες εξαγγελίες του μέχρι σήμερα, δήθεν για καλές και ποιοτικές δουλειές ή για έλεγχο της ακρίβειας.

Οφείλει να εξηγήσει για ποιο λόγο αποδυναμώνεται και εγκαταλείπεται  συνεχώς το Νοσοκομείο, που με κόπο είχε στελεχωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ή μήπως πιστεύουν πως οι ασθενείς θα περιμένουν στο Λινοπότι μέχρι να ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο;

Οι πολίτες της Κω να είναι βέβαιοι ότι η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι αυτή που θα κατασκευάσει το νέο νοσοκομείο, όπως είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε τη διαδικασία χρηματοδοτώντας τη μελέτη που ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2019, πάνω στην οποία στηρίχτηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω για την παραχώρηση ακινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου για την ανέγερση νέου νοσοκομείου.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έφερε γιατρούς στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, είναι αυτή που θα στελεχώσει και το σημερινό νοσοκομείο, γιατί πιστεύει στο δημόσιο και δωρεάν για όλους τους πολίτες Εθνικό Σύστημα Υγείας, γιατί αγωνίζεται για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.