Με ευθύνη της Κυβέρνησης, ο διεθνής διασυρμός της χώρας μας για τις … «νόμιμες» επισυνδέσεις

«Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας με το σκάνδαλο των υποκλοπών, είναι μια μεγάλη δημοκρατική εκτροπή αφού για πρώτη φορά υπάρχουν απτές αποδείξεις  -και όχι ενδείξεις ή ψίθυροι-. Ο πρωθυπουργός μετέφερε την ΕΥΠ στο Μαξίμου από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του, αλλάζοντας τα απαιτούμενα προσόντα για την πρόσληψη του νέου διοικητή ώστε να προσλάβει τον κ. Κοντολέοντα. Αν ήθελε λοιπόν, να ψάξει το θέμα, θα μπορούσε άνετα να το κάνει.  Η μόνη αλλαγή που κάνει σήμερα σε θεσμικό επίπεδο, είναι να λαμβάνεται μια απλή γνώμη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν επαναφέρει τα χρειαζούμενα πανεπιστημιακά προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ. ΔΕΝ καταργεί την κατάπτυστη τροπολογία η οποία δεν επιτρέπει σε όσους πολίτες γνωρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης, να ζητήσουν από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών να μάθουν περισσότερα.ΔΕΝ έχει απαντήσει αν η ΕΥΠ μίσθωσε υπηρεσίες του Predator όταν γνωρίζουμε ότι αυτόνομη υπηρεσία της ΕΥΠ, το έχει πράξει. Όταν μάλιστα, δύο άνθρωποι του περιβάλλοντος και της άμεσης εμπιστοσύνης  του κ. Μητσοτάκη ήλεγχαν την ΕΥΠ, είναι τουλάχιστον παιδιάστικο να δηλώνει ανενημέρωτος».

«Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να ελέγξει την ενημέρωση των πολιτών και να παρακολουθεί τις επικοινωνίες δημοσιογράφων και πολιτικών. Λίγες μέρες πριν την συνολική αποκάλυψη του σκανδάλου, εκπρόσωποι της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, δεν είπαν ούτε μία κουβέντα για το ζήτημα. Τώρα πετάνε την μπάλα στην εξέδρα ζητώντας η Εξεταστική να ερευνήσει από το 2015. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να ερευνήσουν και από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη, αρκεί να υπάρχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!»

Τα εθνικά μας σύνορα δεν προστατεύονται α λακαρτ. Που είναι η «ευαισθησία» της Κυβέρνησης όταν τουρκικά ερευνητικά σκάφη κάνουν βόλτες έξω απ΄ τα νησιά μας;  

«Είναι ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα το πώς διαχειρίζεται η χώρα μας το μεταναστευτικό αφενός, και αφετέρου, πώς διαχειρίζεται την προστασία των εθνικών μας συνόρων και, παράλληλα, πώς πληρούνται οι υποχρεώσεις μας σε σχέση με το διεθνές δίκαιο. Μπορεί η Κυβέρνηση να λέει ότι η νησίδα του Έβρου που βρίσκονταν οι πρόσφυγες ήταν εκτός των συνόρων μας, όμως  είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό μας Κτηματολόγιο, γεγονός για το οποίο 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν καταθέσει σχετική Ερώτηση με τα αποδεικτικά στοιχεία».

«Πέρα όμως από όλα αυτά, για τους 39 εγκλωβισμένους ανθρώπους σε δεινή θέση, η Κυβέρνηση θα έπρεπε να διαχειριστεί διαφορετικά το ζήτημα και όχι να τους θεωρεί «αόρατους» μέχρις ότου αναγκαστεί να τους «ανακαλύψει» και να κινηθεί για τη διάσωσή τους, εξαιτίας της πίεσης που ασκήθηκε από τους διεθνείς οργανισμούς  και μετά το θάνατο ενός μικρού παιδιού».

«Ακόμα και στο σενάριο ότι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονταν σε τουρκικό έδαφος, ας μην ξεχνάμε ότι ουσιαστικά βρίσκονταν στα σύνορα της χώρας μας και η Ελλάδα θα έπρεπε να αποταθεί στα διεθνή φόρα, βάσει των ισχυόντων Συνθηκών, ζητώντας στήριξη για να αντιμετωπιστεί το συμβάν. Σε διαφορετική περίπτωση, βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα και η διεθνής κοινότητα μας καταδικάζει επειδή η Κυβέρνηση δεν έπραξε τα δέοντα».

«Είναι ντροπή για την Κυβέρνηση να έχει ως μόνιμή ψευδή δικαιολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναπαράγει την τουρκικήεργαλειοποίηση του μεταναστευτικού ή ότι επί της δικής μας θητείας «ανοίξαμε» τα σύνορα ή ότι δεν έχουμε επανειλημμένα τιμήσει,στο παρελθόν, το Λιμενικό Σώμα για τη διάσωση μεταναστών».

«Και ας μην ξεχνούν ότιτα εθνικά μας σύνορα δεν προστατεύονται α λα-καρτ. Θα έπρεπε να προστατεύονται όταν, για παράδειγμα, το Ορούτς-Ρέις έκανε βόλτες έξω από τα νησιά μας για 50 μέρες και όταν τουρκικά ερευνητικά σκάφη μαζί με πολεμικά, «περιοδεύουν» στην περιοχή μας και η Κυβέρνηση παραμένει αμέτοχη».

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video