Το νησί της Καλύμνου, από χθες και για ακόμη μια φορά δοκιμάζεται λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός άμεσα επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Καλυμνίων, Δημήτρη Διακομιχάλη καθώς και με τον Έπαρχο του νησιού Μουσελλή Μανώλη, ώστε να εκφράσει τη συμπαράστασή του και να ενημερωθεί για την κατάσταση και τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί.

Αυτή τη στιγμή, σημειώνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, υπάρχει μεγάλη ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα η καταγραφή των ζημιών σε οικίες, περιουσίες αλλά και υποδομές και να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση. «Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, του Δήμου και των Υπουργείων πρέπει να σκύψουν πάνω από τον λαό της Καλύμνου και να επισπεύσουν τη διαδικασία αποζημιώσεων, με σκοπό όλοι οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις καταστροφές, να μπορέσουν να ξαναχτίσουν ό,τι έχασαν.  Το νησί πρέπει άμεσα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να είναι δυνατή η γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών και να καλυφθούν οι πληγέντες», τονίζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε και κατά την επικοινωνία που είχε ο βουλευτής με τον Δήμαρχο Καλυμνίων, το νησί αντιμετωπίζει σοβαρά φαινόμενα κατολισθίσεων και για αυτό είναι παραπάνω από έντονη η ανάγκη να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να βρεθεί χρηματοδότηση για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και έργων αντιμετώπισης κατολισθήσεων, με σκοπό να οχυρωθεί η Κάλυμνος σε αντίστοιχες περιπτώσεις και να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές. Καμία έκπτωση και καμία καθυστέρηση δεν χωράει στην ανάγκη προστασίας των κατοίκων των νησιών, υπογράμμισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.