Η Κάλυμνος μπορεί να γίνει νησί Παγκόσμιου Τουρισμού Υγείας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καλύμνου, παρεμβαίνει για το μεγάλο ζήτημα των Θερμοπηγών της Καλύμνου στην περιοχή Θέρμα, ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αξιοποίησης τους, καθώς μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό πόρο για την τοπική οικονομία.

Θέμα: «Επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιοποίηση των ιαματικών θερμοπηγών της Καλύμνου».

   Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου κ. Γεράσιμος Αποστολάτος συνάντησε στο περιθώριο της τριήμερης εκδήλωσης 20-23 Οκτωβρίου 2022 του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος στην Κω τον κ. Κωνσταντίνο Κουσκούκη, Καθηγητή Δερματολογίας και Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και συμφώνησαν να εισηγηθούν στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιοποίηση των ιαματικών θερμοπηγών της Καλύμνου.

   Αυτό το έργο θα προάγει την Κάλυμνο σαν ένα νησί ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ επειδή θα δέχεται λόγω της εξαιρετικής ποιότητας των πιστοποιημένων ιαματικών πηγών της, του ήπιου κλίματος της, της Καλύμνικης φιλοξενίας και του εξαιρετικού επιπέδου των ιατρών της, εύπορα άτομα τρίτης ηλικίας από όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο δώδεκα μήνες τον χρόνο.

   Ελπίζουμε ότι οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας θα επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία ούτως ώστε να υλοποιηθεί σύντομα αυτό το πολύ μεγάλης σημασίας έργο.

Για τον Ι.Σ.Ε.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ                      ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΥΡΟΣ