Η σημερινή συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, που παραχώρησε ο εκπρόσωπος της 3Κ Κατασκευαστικής Εταιρείας, Νίκος Κρούσκος, αφορούσε τον διαγωνισμο για το έργο “Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης και ελέγχου του δικτύου ύδρευσης από τη ΔΕΥΑ Καλύμνου,”  ύψους 3.000.000 ευρώ, ο οποίος είναι σε εξέλιξη, καθώς ξεκίνησε το 2020.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό ο εκπρόσωπος της γνωστής εταιρείας, περιέγραψε το έγο που αφορούσε την προμήθεια πολύ ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού και αυτοματισμών, ώστε να παρακολουθείται απομακρυσμένα από το ΔΕΥΑΚ το δίκτυο ύδρευσης και να ελέγχεται απόλυτα προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες σε νερό εξαιτίας διαρροών.

Τόνισε ότι τέτοια έργα δημοπρατήθηκαν εκείνη την περίοδο και σε άλλα δύο νησιά, Λέρος και Κάρπαθος και “συνέπεσε”, υπογράμμισε ο Ν. Κρούσκος, να βγουν στον αέρα και οι 3 διαγωνισμοί στα Δωδεκάνησα και πρόσθεσε πως δημιούργησε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι “οι διακηρύξεις και των 3 αυτών έργων δεν διέφεραν ούτε στο κόμμα”, το οποίο είναι αδύνατο πρακτικά να συμβεί και παρόλα αυτά συνέβη, γεγονός που προξένησε στην εταιρεία του εντύπωση, όταν περιήλθε στην αντίληψή τους. Τα πάντα ήταν πανομοιότυπα, κυρίως οι “ειδικές απαιτήσεις”, που προέβλεπανόρους που θεωρούνται περιοριστικοί εντελώς. Αυτές οι διαπιστώσεις οδηγούν στο συμπέρασμα σε ένα “φωτογραφικό διαγωνισμό”, όπως τον χαρακτήρισε, “ένα καλοστημένο παιχνίδι”.

Ο Ν. Κρούσκος, πρόσθεσε πως “Η εταιρεία μας, παρ’ ότι είδαμε όλα αυτά τα πρωτόγνωρα και πρωτοφανή πράγματα, αποφασίζουμε ενεργά να μπούμε μέσα σε αυτό το καλοστημένο παιχνίδι, που τρίτα χέρια συνέταξαν τη μελέτη, τρίτα χέρια ενέταξαν το έργο, τρίτα χέρια έβγαλαν τα τεύχη δημοπράτησης με αυτούς τους ειδικούς όρους. Τα τρίτα χέρια είναι μία ομάδα ανθρώπων που εγώ την ονομάζω “καμόρα”, την ονομάζω “κόζα νόστρα” και το λέω δημοσίως γιατί θέλω να τους προκαλέσω, να με αμφισβητήσουν ή και να με μηνύσουν. Η ομάδα αυτή καταφέρνει επιτηδείως, να βγάλει δημοσίως 3 διαγωνισμούς σε Κάρπαθο, Λέρο και Κάλυμνο, 3.000.000 ευρώ ο καθένας, να τους βγάλει ταυτόχρονα, έχοντας φροντίσει να εντάξει στα τεύχη δημοπράτησης το δικό τους προς προμήθεια υλικό. Ο εξοπλισμός και των 3 έργων ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Τα δεδομένα μέχρι σήμερα είναι ότι ο διαγωνισμός στην Κάρπαθο έχει ολοκληρωθεί με ανάδοχο την εταιρεία που προμηθεύει το συγκεκριμένο εξοπλισμό, είναι η εταιρεία της οποίας οι προδιαγραφές των προϊόντων μπήκαν “φωτογραφικά ” και στις 3 δουλειές, όπως και τα αποτελέσματα στη Λέρο που είναι ταυτόσημα και ανάδοχος αναδείχθηκε η ίδια εταιρεία!

Ο Διαγωνισμός για την ΔΕΥΑ Καλύμνου “Η 3Κ πρόσφερε πάνω από 30% έκπτωση και θα μείνει εκτός παιχνιδιού!”

Στην Κάλυμνο, ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2020, επί προεδρίας Μικέ Ρήγα (μέλη του ΔΣ: Γιαννικουρής, Σφουγγαριστός, Μελάς, Ζωίδης, Κάτρη, Χούλλης), απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, και δεν έχει αναδειχτεί ακόμα ανάδοχος, όπως και η παραλαβή των τευχών δημοπράτησης, που έγινε και από την προαναφερόμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ. Θεωρεί ότι και στην Κάλυμνο θα είναι πάλι ή ίδια εταιρεία που θα αναδειχτεί μειοδότης, αν και η παρουσία της εταιρείας του “αιφνιδίασε τους πάντες”, γεγονός που οδήγησε να γίνονται προσπάθειες “να μας βγάλουν απλά από τη μέση με διάφορους υπαινιγμούς και ισχυρισμούς“, αν και η εταιρεία του πρόσφερε για την ΔΕΥΑ Καλύμνου έκπτωση πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ (σχεδόν 30%) και μπορεί να εκτελέσει το έργο με 2 εκατομμύρια και παρόλα αυτά θεωρεί ότι θα … μείνει εκτός παιχνιδιού, όπως και από τα άλλα δύο έργα, σε Κάρπαθο και Λέρο, παρόλο που η εταιρεία που αναδείχτηκε μειοδότης, προσέφερε έκπτωση με … μονοψήφιο νούμερο.

Ζήτησε η 3Κ παράταση από τον Δήμαρχο και το ΔΣ αλλά δεν έγινε δεκτό το αίτημα ενώ ενημέρωσε για την όλη κατάσταση στο έργο

Μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, ο Νίκος Κρούσκος, ανέφερε ότι υπήρξε πλήρης ενημέρωση του Δημάρχου για την εξέλιξη του διαγωνισμού και ζήτησε την χορήγηση παράτασης 30 ημερών, ένα αίτημα καθ’ όλα νόμιμο, γεγονός που είναι στην διακριτική ευχέρεια του ΔΣ της επιχείρησης, ώστε να μην εξελιχτεί αυτός ο “φωτογραφικός διαγωνισμός” και στην Κάλυμνο, όπως και στα άλλα νησιά, ένα χρονικό περιθώριο ώστε να βρει στο εξωτερικό τον δανείζοντα την “περίφημη ειδική” εμπειρία, καθώς στην Ελλάδα “οι πόρτες είναι κλειστές”. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και στο ΔΣ ήρθε πρόταση για τον αποκλεισμό της εταιρείας του, ενώ τόνισε πως “περιέργως, η Επιτροπή διαγωνισμού έχει αρνηθεί να υπογράψει την πρόταση αξιολόγησης που ετοίμασε ο Τεχνικός σύμβουλος και το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ προσπάθησε να αποφασίσει την ανακήρυξη οριστικού αναδόχου στον εν λόγω διαγωνισμό, χωρίς μέχρι σήμερα να τα έχει καταφέρει, καθόσον απ’ ότι πληροφορήθηκα το ΔΣ δεν διεξήχθη, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους όλες οι αντιπολιτεύσεις ,προφανώς θα γίνει μία προσπάθεια επανάληψης και εδώ είμαστε”.

Τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ θα γνωρίζουν πλέον και έχουν ευθύνη

Τόνισε πως τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ πλέον γνωρίζουν και θα έχουν ευθύνη για την εξέλιξη της όλης υπόθεσης του διαγωνισμού και τόνισε ότι πρέπει πλέον τα μέλη των ΔΣ να πρέπει να έχουν γνώση για όσα γίνονται και παράλληλα να έχουν την ανάλογη ευθύνη για τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Ακολουθεί το βίντεο με τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη ο Νίκος Κρούσκος, ως εκπρόσωπος της εταιρείας 3Κ:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video