Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προχώρησε σε μια νέα παρέμβαση προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα το νοσοκομείο Καλύμνου με την έλλειψη γιατρών στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι μπορεί πρόσφατα να εγκρίθηκε η απόσπαση καρδιολόγου στο νοσοκομείο της Καλύμνου, το πρόβλημα, όμως,  είναι ότι η απόσπαση αυτή λήγει στις 29 Ιουνίου και το πρόβλημα έλλειψης καρδιολόγου θα επανέλθει ακόμα πιο οξύ, με δεδομένο ότι την τουριστική περίοδο ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται ενώ και τα περιστατικά που χρήζουν καρδιολογικής φροντίδας, αυξάνονται.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, στην παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας επισημαίνει ότι πρέπει να γίνουν δύο συγκεκριμένες και άμεσες κινήσεις:

1ον: Η ανανέωση της απόσπασης του καρδιολόγου ή μια νέα απόσπαση ιατρού-καρδιολόγου για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και μέχρι να τελεσφορήσει η διαδικασία πρόσληψης δύο μόνιμων ιατρών-καρδιολόγων.

2ον: Η άμεση προκήρυξη για την κάλυψη των δύο κενών θέσεων καρδιολόγου στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα στον Υπουργό Υγείας.

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2022

Α.Π 5977/22-6-2022

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Άμεση προκήρυξη δύο θέσεων ιατρών-καρδιολόγων για το Νοσοκομείου Καλύμνου»

Κύριε Υπουργέ,

Με ερώτηση που είχα καταθέσει στις αρχές Μαΐου, είχα επισημάνει τον υπαρκτό κίνδυνο να μείνει το νοσοκομείο Καλύμνου χωρίς καρδιολόγο, αφού η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλύμνου λειτουργεί, εδώ και ένα χρόνο, μόνο με τον Διευθυντή της, ο οποίος τελεί σε καθεστώς μόνιμης εφημερίας, αδυνατώντας να κάνει χρήση ακόμα και της άδειάς του.

Οι ιδιώτες καρδιολόγοι που συνέδραμαν στη λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου, δήλωσαν αδυναμία να συνεχίσουν μετά το Μάιο, γεγονός που όπως είχα προειδοποιήσει, δημιούργησε οριακές συνθήκες.

Πρόσφατα, εγκρίθηκε η απόσπαση καρδιολόγου στο νοσοκομείο της Καλύμνου, με τη διαφορά, όμως, ότι η απόσπαση αυτή λήγει στις 29 Ιουνίου και το πρόβλημα έλλειψης καρδιολόγου θα επανέλθει ακόμα πιο οξύ, καθώς την τουριστική περίοδο ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται ενώ και τα περιστατικά που χρήζουν καρδιολογικής φροντίδας, αυξάνονται.

Αυτή τη στιγμή, πρέπει να γίνουν δύο συγκεκριμένες και άμεσες κινήσεις:

1ον: Η ανανέωση της απόσπασης του καρδιολόγου ή μια νέα απόσπαση ιατρού-καρδιολόγου για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και μέχρι να τελεσφορήσει η διαδικασία πρόσληψης δύο μόνιμων ιατρών-καρδιολόγων.

2ον: Η άμεση προκήρυξη για την κάλυψη των δύο κενών θέσεων καρδιολόγου στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Με ποιο τρόπο προτίθεται το Υπουργείο και η αρμόδια ΥΠΕ να αντιμετωπίσουν την έλλειψη καρδιολόγου στο νοσοκομείου της Καλύμνου, με δεδομένο ότι στις 29 Ιουνίου λήγει η απόσπαση του καρδιολόγου που τοποθετήθηκε εκεί πριν από λίγες ημέρες. Προτίθενται να ανανεώσουν την απόσπαση ή να προχωρήσουν σε νέα απόσπαση για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης μόνιμων γιατρών;

2. Πότε θα εκδοθεί η προκήρυξη για την κάλυψη των δύο κενών θέσεων στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Καλύμνου, με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα ζήτημα άμεσης προτεραιότητας;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου