Σε αδιέξοδο έχουν βρεθεί οι δανειολήπτες της «πάλαι ποτέ» Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, αναφέρει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, με την απαίτηση αποπληρωμής των δανείων εντός 8 ετών, ενώ ο χρόνος αποπληρωμής στις άλλες τράπεζες είναι διάρκειας 20 ετών, γεγονός που παραβιάζει την αρχή της ισονομίας, επισημαίνει ο τ. Υπουργός.

Ακολουθεί το δ.τ. του γραφείου του Μ. Κόνσολα:

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

8 Δεκεμβρίου 2021

«Οι δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου ζητούν να αποκατασταθεί η ισονομία που παραβιάζεται με την απαίτηση αποπληρωμής των δανείων τους εντός 8 ετών, ενώ οι δανειολήπτες των άλλων συστημικών τραπεζών έχουν τη δυνατότητα να τα αποπληρώσουν εντός 20 ετών», επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι πρόκειται για μία αντιμετώπιση δύο ταχυτήτων για τους δανειολήπτες, που συνιστά παραβίαση της αρχής της ισονομίας.

Αναφέρει  ότι το χρονικό διάστημα αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων μέσα σε 8 χρόνια είναι απαγορευτικό και η μεγάλη πλειοψηφία των δανειοληπτών της Τράπεζας Δωδεκανήσου είναι φύσει αδύνατον να ανταποκριθεί.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο δείκτης δυσκολίας αυξάνεται αφού η πανδημία και η μείωση των εσόδων από τον τουρισμό έχει πλήξει κατά κανόνα τη νησιωτική οικονομία, εντός της οποίας δραστηριοποιείται η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου.

Με την άνιση αντιμετώπιση των δανειοληπτών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου διαιωνίζεται ο φαύλος κύκλος των κόκκινων δανείων, ενώ είναι προς το γενικό συμφέρον της οικονομίας, αλλά και του τραπεζικού συστήματος η βιώσιμη διαχείριση και εξυπηρέτηση τους.