Μετά τον υποβιβασμό της Ε.Α.ΚΑ., ο πρόεδρος του συλλόγου Μανώλης Κοπανέζος έστειλε το δικό του μήνυμα: ”Δεν μπορώ να στεναχωρηθω για αυτό που ζήσαμε, δε μπορώ να σκύψω το κεφάλι για αυτό που καταφέραμε.

Τη χρονιά αυτή η Κάλυμνος αγκάλιασε μετά από πολλά χρόνια το μπάσκετ, γέμισε ασφυκτικά κάθε βδομάδα το γήπεδο, γέμισε από παιδιά στις ακαδημίες και έκανε έκανε το μπάσκετ καθημερινο θέμα συζήτησης.

Σαν ΕΑΚΑ καταφέραμε κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο. Σταθήκαμε με αξιοπρέπεια σε κατηγορία που δεν είχαμε καμία εμπειρία, φτιάξαμε μια ομάδα που με τη στάση της τίμησε το νησί και παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε βγήκαμε κερδισμένοι, πιο πλήρης και πιο σοφοί. Πρέπει να ευχαριστήσω τους προπονητές που έδωσαν το ειναι τους για την ομάδα, τους παίχτες που ίδρωσαν και μάτωσαν τη φανέλα της ΕΑΚΑ, τους ανθρώπους που συμπορευτηκαμε στη διοίκηση όλη τη χρονιά και όλους αυτούς τους Καλύμνιους που βοήθησαν οικονομικά και ηθικά να “βγει” αυτή η χρονιά. Τίποτα δεν τελείωσε, τίποτα δε σταματάει. Φτάσαμε το μπάσκετ ψηλά και θα συνεχίσουμε για να πάμε το μπάσκετ του νησιού ψηλά και να δώσουμε στα παιδιά τα μέγιστα για να μάθουν τις αξίες της ομάδας, την αγάπη για το άθλημα και τον αθλητισμό. Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ, Hasta la Victoria siempre”.

12sports.gr