Για απαράδεκτη  καθυστέρηση στη δημοσίευση του ΦΕΚ προκειμένου να λειτουργήσουν τα τμήματα ένταξης και η παράλληλη στήριξη στα Γυμνάσια και Λύκεια για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έκανε λόγο ο Μανώλης Καβαδάκης μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ,μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

‘’Αυτή τη στιγμή γίνεται ολομέτωπη επίθεση στη Παιδεία και την Υγεία και σε κάθε τι δημόσιο γιατί απλά η κυβέρνηση  δεν ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των μεσαίων και χαμηλών οικονομικά λαϊκών στρωμάτων» υπογράμμισε χαρακτηρίζοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το διευρυμένο ωράριο ανυπόστατες.

‘’Από τα δέκα σχολεία Πρωτοβάθμιας που ανακοινώθηκαν ότι θα λειτουργήσουν ως ολοήμερα με διευρυμένο ωράριο, δύο μόνο συμμετέχουν στη Κω ενώ από τα 7.000 πανελλαδικά μόνο 1500 τρέχουν το πρόγραμμα’’ τόνισε ο κ. Καβαδάκης.

Να σημειωθεί ότι σε 300 και πλέον σχολεία της χώρας εκκρεμεί η λειτουργία τμημάτων ένταξης μεταξύ αυτών στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Νισύρου, στο 1ο Ιπποκράτειο Λύκειο Κω ,στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας ,στο Γυμνάσιο με ΛΤ στη Κάσο τα οποία έχουν ήδη υποβάλλει το αίτημα και έχει εγκριθεί.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν κ .Καβαδάκης αναφορικά με το κύμα ακρίβειας που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

‘’Είναι πρωτόγνωρο να μην λαμβάνονται μέτρα ώστε να μειωθούν οι  έμμεσοι φόροι σε τρόφιμα και καύσιμα’’  επεσήμανε παραπέμποντας ταυτόχρονα στις προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ για την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ ,τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας , για ένα κοινωνικό κράτος.

ertnews.gr