Η Κάλυμνος, οδηγεί για μια ακόμη φορά την κούρσα με τις τιμές των καυσίμων στην περιοχή, με την αμόλυβδη να έχει σκαρφαλώσει ξανά στα 2,5 ευρώ (από 2,37 – 2,49 €) το λίτρο και με το σταγονόμετρο πλέον συμπληρώνουν τα ρεζερβουάρ τους οι Καλύμνιοι οδηγοί

Από την πρώτη στιγμή που εκτινάχτηκαν οι τιμές των καυσίμων, δθστυχώς η Κάλυμνος σταθερά οφηγεί την κούρσα των τιμών, καθώς έχει την πιο ακριβή βενζίνη στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην περιοχή του Β. Συγκροτήματος.

Με τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ενέργειας να έχουν γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την αλματώδη αύξηση στα προϊόντα πρώτης ανάγκης και φυσικά στα καύσιμα, αναδεικνύεται ξανά η επιτακτική ανάγκη για την εφαρμογή των μειωμένων συνετελστών ΦΠΑ στην Κάλυμνο, πο βρίσκεται ανάμεσα σε δύο νησιά με -30% ΦΠΑ και τις συνέπειες στην τοπική οικονομία να είναι στην κυριολεξία ασφυκτικές. Δσυστυχώς όμως διαπιστώνεται πως οι εξαγγελίες πολιτικών και άλλων φορέων, για αγωνιστικές δικδικήσεις σε σχέση με την διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος της Καλύμνου, φαίνεται πως δεν ήταν παρά μόνο δηλώσεις που πολύ εύκολα και σύντομα ξεχάστηκαν από όλους.