Μετά τον Γιώργο Θανάτση και η Μαρία Τρουμουλιάρη, που είχε επίσης προταθεί από την Δημοτική Αρχή ως μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, εκπροσωπώντας τους δημότες, αρνήθηκε τον ορισμό της, αποστέλνωντας επιστολή στον Δήμαρχο, τον οποίο ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου, στην επιστολή της ασκεί δριμύα κριτική στις αντιπολιτεύσεις που είχαν αντιταχθεί στις επιλογές του Δημάρχου, τόσο για την ίδια όσο και για τον Γ. Θανάτση, με την πολύ χαρακτηριστική αποστροφή “Ειλικρινά κύριοι…. Ντροπή…”

Ακολουθεί η επιστολή της Μ. Τρουμουλιάρη:

                                                                      Κάλυμνος 01-02-2022

                                                                      Προς: 1. Δήμαρχο Καλυμνίων

                                                                          κ. Δ. Διακομιχάλη

                                                                       2. Πρόεδρο Δ.Σ.

                                                                           κ. Ν. Γαβαλά

                                                                       3. Μέλη Δ.Σ. 

                                                                       4. MME

Κύριε Δήμαρχε,

Σας ευχαριστώ για την πρόταση σας να με ορίσετε μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ. Με τιμάτε. Όμως επιτρέψτε μου να μην την αποδεχτώ.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακούστηκαν φόβοι για το κατά ποσό τα άτομα που προτείνει η πλειοψηφία ως μέλη της στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ «πληρούν αυξημένα εχέγγυα αμεροληψίας»  αν έχουν «ανάλογη εμπειρία και σχέση με τη ΔΕΥΑΚ», κατά πόσο «η ιδιότητα τους συνάδει με την ιδιότητα του πολίτη  που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των καταναλωτών» για «πολίτες ανεξάρτητους, έμπειρους και γνώστες» για «γραμμάτια»…..

Ειλικρινά κύριοι…. Ντροπή…

Πιστεύετε ότι τα μέλη που προτείνει η Δημοτική Αρχή είναι ενάντια στα συμφέροντα της επιχείρησης; Αλήθεια; Μήπως σκοπίμως ή μη ξεχνάτε ότι η Δημοτική Αρχή είναι η παράταξη που ο Καλυμνιακός Λαός εμπιστεύτηκε για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του τόπου;

Σεις οι έμπειροι νιώθετε ήσυχοι ότι υπερασπιστήκατε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΚ; Ήταν εν γνώσει σας και νιώθετε ικανοποιημένοι που η επιχείρηση έχει ένα έλλειμμα 2.500.000 ευρώ; Που καταδικάστηκε για το θάνατο δύο συμπατριωτών μας και ότι με λανθασμένες αποφάσεις σας οφείλει να πληρώσει άμεσα παραπάνω από 700.000 ευρώ σε αποζημιώσεις; Ότι καταδικάστηκαν υπάλληλοι που εκτελούσαν δικές σας εντολές; Που γινόντουσαν έργα χωρίς καμία μελέτη και πρόσφατα σε ένα από αυτά καταπλακώθηκαν σπίτια συμπολιτών μας; Αναρωτηθήκατε γιατί δεν προχώρησαν οι μελέτες που ψηφίζατε παραδείγματος χάρη για την αντικατάσταση του δικτύου των αμιαντοσωλήνων; Γιατί εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια η επιχείρηση δεν υπέβαλλε οικονομικά στοιχεία ως όφειλε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιχορηγηθεί από το κράτος; Γιατί το σύνολο σχεδόν του δικτύου ύδρευσης είναι ατοπογράφητο και ψάχνουμε τις βλάβες στα τυφλά;

Αν οι έμπειροι μπορούν να τα καταφέρουν έτσι ε ας δοκιμάσουν και οι άσχετοι και οι εξαρτημένοι… Ίσως τα καταφέρουν καλύτερα.

Όσο με αφορά προσωπικά τόσο στο δημόσιο όσο και στον επαγγελματικό μου βίο έχω αποδείξει εμπράκτως αν μπορώ να διαφωνήσω και να υπερασπιστώ τις απόψεις μου την ώρα της παντοδυναμίας των άλλων και εν γνώσει μου να το πληρώσω. Πόσοι μπορείτε να πείτε το ίδιο; Η παρουσία μου στο πλευρό του Δημάρχου ήταν επιλογή που όσο περνάει ο χρόνος φαίνεται ότι δικαιώνεται. Η θέση αυτή άλλωστε μου έχει προταθεί πολλάκις και από πολλούς. Πιστεύω ότι επιτέλους πρέπει να βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε για αυτά που μας ενώνουν και να δουλέψουμε όλοι μαζί αν  βέβαια έχουμε στο μυαλό μας το συμφέρον του τόπου και όχι τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του διχασμού. Είναι εύκολο να μην κάνεις τίποτα και να κατηγορείς απλά τους άλλους αλλά δεν μας τιμά, υποθηκεύει το μέλλον του νησιού και προσωπικά δε μου ταιριάζει έχω μάθει να παλεύω για αυτά που ονειρεύομαι. Ο χρόνος θα αποδείξει πολλά για τον καθένα μας.

                                                                Μαρία  Ν. Τρουμουλιάρη