Με sms στα κινητά τους τηλέφωνα αύριο Παρασκευή 27 Αυγούστου ή το αργότερο τη Δευτέρα 30 του μήνα, θα μάθουν οι υποψήφιοι των γετινών Πανελληνίων τη σχολή στην οποία εισάγονται.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όλα είναι έτοιμα για την ανακοίνωση των φετινών βάσεων, καθώς και η μαζική αποστολή μηνυμάτων στα κινητά των υποψηφίων, που θα αναγράφουν τη σχολή των ΑΕΙ στην οποία εισάγονται, μετά την συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του Ιουνίου.

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο.

Πως θα ανακοινωθούν οι βάσεις φέτος

Υπενθυμίζεται ότι φέτος ισχύει και μια ,μεγάλη αλλαγή στην ανακοίνωση των βάσεων η οποία για όσους μαθητές έχουν δηλώσει ότι το επιθυμούν στη σχετική πλατφόρμα που είχε ανοίξει κατά τη διάρκεια των πανελληνίων, θα μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα, τις βάσεις και το που τελικά πέτυχαν μέσω μηνύματος στο κινητό.

 Αναλυτικά μέσω της εφαρμογής του https://results.it.minedu.gov.gr/ , οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, μπορούσαν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους λαμβάνοντας μάλιστα σχετικό sms με τα αποτελέσματα.

Όσοι μαθητές δήλωσαν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου θα λάβουν ομοίως σχετικό sms και όταν θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών μέσω του οποίου θα τους γνωστοποιείται η σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους.

Εννοείται πως οι βάσεις θα ανακοινωθούν παραδοσιακά και στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας αλλά και στα σχολεία με ανάρτηση των σχετικών πινάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos από τον αλγόριθμο που έχει “τρέξει  , μέχρι σήμερα, το υπουργείο Παιδείας κατέληξε στις εξής διαπιστώσεις:

Α. Συνολικά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής  θα δημιουργήσει  πρόβλημα σε 150 τμήματα (το 1 στα 3 τμήματα δηλαδή, καθώς συνολικά τα τμήματα είναι 450).

Β. Από αυτά:

  •     τα 50  τμήματα θα  έχουν σοβαρό πρόβλημα , καθώς  ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθεί θα είναι πολύ μικρός.
  •     τα  υπόλοιπα 100 θα έχουν μικρό πρόβλημα , καθώς οι θέσεις  που θα μείνουν κενές θα είναι λίγες.

Γ. Ένα στοιχείο που προκύπτει ακόμη είναι ότι ανάμεσα στα 50 τμήματα με σοβαρό πρόβλημα, υπάρχουν και κάποια της Αττικής.