Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Η βροχερή Κυριακή της 21ης Μαϊου, έφερε μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της Καλύμνου, όπως και σε ολόκληρο το νομό αλλά και στην Επικράτεια, αφού τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη των προηγούμενων ημερών.

Ενώ απομένει μόνο ένα εκλογικό τμήμα να δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, είναι εμφανής η σαρωτική νίκη της ΝΔ στην Κάλυμνο, όπως και σε ολόκληρη την επικράτεια, που συγκεντρώνει ποσοστό 49,88% και πάνω από 4.500 ψήφους

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησε την τάση του πανελλαδικού ποσοστού, συρρικνώθηκε όμως περισσότερο και έφτασε στο 16,79%, ενώ το 2019 είχε 34,22%. Το ΠΑΣΟΚ, έμεινε στα ίδια ποσοστά με το 2019, αν και πανελλαδικά πέτυχε το στόχο του διψήφιου ποσοστού, ενώ η Ελληνική Λύση με τον Γιάννη Γαβαλά, αύξησε το ποσοστό κατά μια μονάδα (8,61% από 7,03%), όπως και το ΚΚΕ που συγκέντρωσε 4,77%, έναντι του 3,75% των προηγούμενων εκλογών.

Είναι εμφανές ότι ο μεγάλος ηττημένος της αποψινής βραδιάς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που είδε τα ποσοστά του να συρρικνώνεται με τον πλέον απροσδόκητο τρόπο και ουσιαστικά να αποδεκατίζεται ένα 50% των δυνάμεών του.

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος