Με σημαντικές παρουσίες πραγματοποιήθηκε η διημερίδα Ιπποκρατικής Ιατρικής στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, χθες Παρασκευή 16 και σήμερα Σάββατο 17 Οκτωβρίου!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Την Παρασκευή οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του ΔΙΙΚ και συγκεκριμένα στο Μουσείο και στον Βοτανικό Κήπο, ενώ αργότερα ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυση του, παρέθεσε σε εστιατόριο στην περιοχή του Πλατάνου του Ιπποκράτη, δείπνο!

Σήμερα Σάββατο 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις με θέμα την Ιπποκρατική Ιατρική από το πρωί έως αργά το μεσημέρι, με τη συμμετοχή των Προέδρων των Ιατρικών Σχολών (Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας, Θράκης, Ιωαννίνων, Κρήτης, Πατρών, Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και του Πανεπιστημίου Sitky Kocman Og Mugla, της Τουρκίας) τους Προέδρους Ιατρικών Συλλόγων (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Ελλήνων Ιατρών Ν. Υόρκης,  Σύλλογος Ελλήνων Ιατρών Αυστραλίας και Σύλλογος Ελλήνων Ιατρών Μ. Βρετανίας)

Διαλέξεις έδωσαν οι ιατροί Α. Εξαδάκτυλος, Ν. Παπαντωνίου, Γ. Τάλλαρος, ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης (μέσω τηλεδιάσκεψης) , ο Σ. Γερουλάνος, ο Π. Ζηρογιάννης, οι ιατροί του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Π. Ααθαγγέλου, Κ. Κουσκούκης, Α. Πολυδώρου, Λ. Αναστασιάδης

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή αποδόσεως του Όρκου του Ιπποκράτη, η οποία λόγω των καιρικών συνθηκών έγινε στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα και όχι στο Ασκληπιείο της Κω όπου ήταν αρχικά προγραμματισμένη!

Την τελετή απόδοσης του Ιπποκρατικού Όρκου επιμελήθηκε ο κ. Μηνάς Χατζηαντωνίου, με τους πρωτεύσαντες αριστούχους των ιατρικών σχολών της Ελλάδας να ορκίζονται και να παραλαμβάνουν τα διπλώματά τους!

Η διημερίδα ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ με δείπνο παρατιθέμενο από το Δήμο Κω!

Τη διημερίδα συνδιοργάνωσαν το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, ο Δήμος Κω, το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, ο Ιατρικός Σύλλογος Κω καθώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχαν το Υπουργείο Εξωτερικών, Ιατρικές Σχολές Πανεπιστημίων, Ιατρικοί Σύλλογοι από την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας & το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, η Εταιρεία Διάδοσης Ιπποκρατειου Πνεύματος καθώς και η Συνεργασία ΔΡ.Ε.Π.ΠΟ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ!

kosnews24.gr