“Ο Μεγάλος Ευεργέτης του Νοοκομείου”, όπως ανακηρύχτηκε ο Γιάννης Χαλίκος στα χθεσινά εγκαίνια της “Χαλίκειου Πτέρυγας” του Νοσοκομείου του νησιού, αλλά και ο μεγάλος ευεργέτης όλης της Καλύμνου, ήταν ο πρωταγωνιστής της χθεσινής βραδιάς, που έγινε με κάθε επισημότητα, με τον ίδιο να διατηρεί την απλότητά του, φανερά φορτισμένος συναισθηματικά, ειδικά τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η καλαίσθητη αναμνηστική πλάκα, στην οποία αναγράφονταν τα ονόματα των γονιών του, στη μνήμη των οποίων αφιέρωσε τη μεγάλη αυτή δωρεά προς την ιδιαίτερή του πατρίδα.

Με σημαντικές παρουσίες και αρκετό κόσμο, όπως άρμοζε στην περίσταση, έγινε χθες Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου η τελετή εγκαινίων του γνωστού πλέον “Χαλίκειου”, της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, που ήδη έχει μπει για τα καλά στη ζωή του ιδρύματος και της Καλύμνου.

Εκ μέρους της κυβένρησης παρών ήταν ο Γ.Γ. του ΥΠ.ΕΘ.Α., Αντώνιος Οικονόμου, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς, αλλά και οι βουλευτές του νομού, Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης, ο Περιφερειάρχης Ν.Α. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, οι Διοικητές του 5/42 Συντάγματος και του Λιμεναρχείου Καλύμνου, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Καλύμνου και πολυς κόσμος, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Νικόλαος Φανιός, ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, προλόγισε τον μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς και του απένειμε το δίπλωμα του “Μεγάλου Ευεργέτη του Νοσοκομείου Καλύμνου” καθώς και την τιμητική διάκριση που ορίζει τον Γιάννη Χαλίκο ως επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Γ. Χαλίκος: “Παρά τις δυσκολίες μαζί με τους ανθρώπους μου ολοκληρώθηκε το έργο και θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την Κάλυμνο τα παιδιά και τα εγγόνια μου”

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Μετά τον αγισμό, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από όλους τους επίσημους, οι οποίοι εκθείασαν την προσπάθεια του Γιάννη Χαλίκου για τον τόπο του και ιδιαίτερα για τον ευαίσθητο τομέα της υγείας και αναφέρθηκε η προσφορά του και, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Βουλής, Γιάννης Παππάς, τονίστηκε το πάθος του Καλύμνιου επιχειρηματία από την Αυστραλία, ο οποίος μεταπεινότητα και μετροφροσύνη, ήδη ετοιμάζεται για τις επόμενες δράσεις στην Κάλυμνο και στη Ψέριμο και όλοι ευχαρίστησαν τον ευεργέτη “για το πάθος και την αγάπη του” γι’ αυτό τον τόπο.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Η παρέμβαση του Αντώνη Κοπανέζου, που μίλησε εκπροσωπώντας το γραφείο του Γ. Χαλίκου στην Κάλυμνο, είχε μια ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς μίλησε για την προσπάθεια που έγινε από τους ανθρώπους εδώ στο νησί, για μια ομάδα που έδωσε τα διαπιστευτήριά της με την ππαρακολούθηση και ολοκλήρωση της “Χαλίκειου Πτέρυγας” από την πρώτη στιγμή, μέχρι τα χθεσινά εγκαίνια και πως είναι έτοιμη να φέρουν εις πέρας κάθε έργο, μικρό ή μεγάλο, με υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα και χωρίς να σκέφτονται το χρόνο που αφιερώνουν σε κάθε τους παρέμβαση.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video