“Έχει ευθύνη η Κυβέρνηση για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όταν ανέχεται και «ξεπλένει» νεοναζιστικές πρακτικές” ανέφερε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Σαντορινιός σε τηλεοπτική του συνέντευξη. (Στο βίντεο η συνέντευξη του τ. Αναπλ. Υπουργού)

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

«Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί είναι που έκλεισαν στο συρτάρι 33 υποθέσεις σκληρών επιθέσεων και δολοφονιών της ΧΑ σε μετανάστες, εργάτες, εκπροσώπους του ΠΑΜΕ. Μόνο όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας,  ‘θυμήθηκαν’ να ανασύρουν τις υποθέσεις. Μέχρι τότε κάποιοι μιλούσαν για «σοβαρή Χρυσή Αυγή», όπως ο βουλευτής κ. Παπαδημητρίου. Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε να εκκολαφθεί ξανά το αυγό του φιδιού».

  • Υπάρχουν προβληματικά σημεία στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας που πρέπει να διαλευκανθούν 

«Τη συμφωνία με τη Γαλλία την είχαμε ξεκινήσει και την διαπραγματευόμασταν επί κυβερνητικής θητείας ΣΥΡΙΖΑ. Όταν εξελέγη η ΝΔ, πάγωσαν οι διαπραγματεύσεις, μάλιστα πέρσι πιέζαμε για να προχωρήσει επιτέλους. Τίθενται όμως σοβαρά ζητήματα τόσο για τον τρόπο με τον οποίο επανεκκίνησε -μετά από καθυστέρηση δύο ετών- καθώς και για τις υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες, όπως για παράδειγμα τα επιπλέον 6 Ραφάλ, ο επιπλέον εκσυγχρονισμός των F-16 αλλά και το κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα του οποίου ο προϋπολογισμός έχει υπερδιπλασιαστεί χωρίς σοβαρή αιτιολόγηση». 

  • Η Κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για την «επ’ αόριστο» αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

«Προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα και για την αμυντική συμφωνία της χώρας μας με τις ΗΠΑ. Συνήθως τέτοιου είδους συμφωνίες ανανεώνονται ανά χρόνο και περιλαμβάνουν οφέλη και υποχρεώσεις με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Με τον επιπλέον χρόνο που δίνεται, εγείρονται ερωτηματικά που θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε. Όμως, η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάνει λόγο για επ’ αόριστο ανανέωση της συμφωνίας, που σημαίνει επ’ αόριστο παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Εδώ, πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρες απαντήσεις από την Κυβέρνηση».

  • Η Κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί ως «Μαξίμου Α.Ε.» 

«Η Κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε από επιλογή του ίδιου όταν πρόκρινε την προεδρική εκλογή αφήνοντας για πιο πίσω την αξιολόγηση και όταν σχεδίαζε την «αριστερή παρένθεση». Δεν της βγήκε όμως. Κυβερνήσαμε 4,5 χρόνια δείχνοντας ένα διαφορετικό ήθος και ύφος διακυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα, για την ελληνική κοινωνία. Εμείς δεν γίναμε «Μαξίμου Α.Ε.» όπως το έχουν πλέον μετατρέψει και το λειτουργούν»