Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Ενώ έχει εγκριθεί το κονδύλη από την Περιφέρεια των 450 χιλιάδων ευρώ, για την ανακατασκευή του Χλοοτάπητα και toy Ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Καλύμνου και έχει συναφθεί η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Ν.Α. με τον Δήμο από τον Σεπτέμβριο του 2021, δηλαδή ένα χρόνο πριν, μόλις αυτές τις ημέρες ο Δήμος κατάφερε να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες, ώστε να να απομένει η εγκατάσταση του εργολάβου του έργου.

Μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, που σχετίζονταν κυρίως με την “δυσκαμψία” των υπηρεσιών του Δήμου στην διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, αφού ξεπέρασαν τον ένα χρόνο, είναι πλέον όλα έτοιμα ώστε να ξεκινήσει το έργο ανακατασκευής του χλοοτάπητα και του τατράν του Δημοτικού Σταδίου και ο χρονικός ορίζοντας, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Νικήτα Γιαννικουρή, είναι η Άνοιξη του 2023, οπότε αναμένεται να παραδοθεί το ανακαινισμένο στάδιο, στους ανθρώπους του τοπικού αθλητισμού, όπως αναφέρει στο φακό του “Παλμού της Καλύμνου” στο βίντεο που ακολουθεί:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Φυσικά τα ερωτήματα γύρω από το έργο είναι πολλά και κυρίως αφορούν τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, που ξεπέρασαν τους 12 μήνες, αφού για παράδειγμα μόνο για την αποστολή του φακέλου στον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου χρειάστηκαν σχεδόν 3 μήνες. Επίσης ο χρόνος που θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο γήπεδο, κατά τον οποίο θα βρίσκεται σε εξέλιξη το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα όλων των κατηγοριών αλλά και οι προετοιμασίες του στίβου, δημιουργεί ερωτήματα για τα πιθανά εμπόδια που θα προκύψουν στην ομαλή εξέλιξη των αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς η καλοκαιρινή περίοδος που δεν θα προκαλούσε κανένα πρόβλημα, “χάθηκε” μέσα στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας και της έλλειψης “ευκινησίας” των υπηρεσιών του Δήμου. Όμως επειδή η εμπειρία έχει να επιδείξει πολλά παραδείγματα, γεννάται επίσης το ερώτημα κατά πόσο δεν θα παρουσιαστούν καθυστερήσεις, κάθε είδους, που θα … παρατείνουν την ολοκλήρωση του έργου, αν και τα χρήματα υπάρχουν εδώ και ένα χρόνο!

Οι εργασίες που προβλέπονται για το έργο με τον τίτλο «Ανακατασκευή Χλοοτάπητα και Ταρτάν Δημοτικού Σταδίου Καλύμνου» είναι:

-Αποξήλωση πλαστικών δαπέδων και λοιπών λεπτών επιστρώσεων που πρόκειται να επισκευασθούν με κατάλληλο εξοπλισμό σε βάθος μέχρι το υγιές τμήμα.
-Η αντικατάσταση του ταρτάν στον στίβο του Δημοτικού Γηπέδου συνολικού εμβαδού περίπου 4.500,00 τμ.
-Η αντικατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου του Δημοτικού Γηπέδου Καλύμνου συνολικού εμβαδού περίπου 6.700,00 τμ.
Όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την μελέτη που θεωρήθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλυμνίων.
Η διάρκεια της Προγραμματικής Σύμβασης είναι ένα (1) έτος από την ημερομηνία υπογραφής της. 

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος