Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον για συμμετοχή στη φετινή AEGEAN REGATTA 2024, που θα έχει αφετηρία την Κάλυμνο και θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τις συμμετοχές να αναμένονται πάνω από 80 και τον Δήμο να προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων για την υποδοχή των δεκάδων ιστιοπλόων

Αν και ο απόπλους των σκαφών της φετινής 24ης Aegean Regatta είναι προγραμματισμένος για τις 19 Αυγούστου, με αφετηρία την Κάλυμνο, όπως ήδη ανακοινώθηκε από τον Δήμο, διά της Αντιδημάρχου Τουρισμού, Καλλιόπης Κουτούζη, από τώρα πολύ έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής.

Συγκεκριμένα, ήδη έχουν δηλώσει την παρουσία τους πληρώματα από 27 σκάφη κι αναμένεται όσο περνάει ο καιρός ν’ αυξηθούν κατά πολύ, φτάνοντας ακόμη και τα 70 ή τα 80, με 700 άτομα περίπου πληρώματα, που θα προβληθεί σε 345 τηλεοπτικά μέσα σε όλο τον κόσμο και ο Δήμος, θα διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων για το κορυφαίο αυτό γεγονός, ενώ η την όλη διοργάνωση θα επιβλέπει ο Γ.Γ. Αιγαίου, υπό την καθοδήγηση του Υφυπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Παππά.

Ουσιαστικά, το πρόγραμμα της διοργάνωσης ξεκινά από τις 17 Αυγούστου στην Κάλυμνο με την άφιξη των σκαφών, τις εγγραφές και τις επιθεωρήσεις, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 24. Από την Κάλυμνο, στη συνέχεια τα σκάφη θα δέσουν σε Νίσυρο, Τήλο και Χάλκη, μέχρι να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, τη Ρόδο. Εννοείται πως ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα βρίσκονται και τα μέλη του ΑΣΙΑΘ Ρόδου που είναι ο συντονιστής όμιλος για το 2024 και θα αποτελέσουν κάποιους από τους πρωταγωνιστές.