Αν και έχουν παρέλθει σχεδόν 3 μήνες από το πρώτο ρεπορτάζ του Παλμού της Καλύμνου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, όπου έπεσαν κομμάτια από ετοιμόρροπα μπαλκόνια και συνεχίζουν να απειλούν την ασφάλεια των κατοίκων, παρεμποδίζοντας επίσης την διέλευσή τους αλλά και των επαγγελματιών της περιοχής, ο Δήμος μετά την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, δεν προέβη σε καμία άλλη ενέργεια, με τον κίνδυνο για ατύχημα να ελοχεύει καθημερινά.

Είναι το τρίτο ρεπορτάζ του Παλμού της Καλύμνου στην περιοχή και στο σημείο βρίσκονταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μαστροκούκος αλλά και ο κάτοικος του Αγίου Νικολάου, Στμάτης Κουτούζης, του οποίου η επιχείρηση εδρεύει στην περιοχή και μίλησαν στο φακό για την απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση.

Όπως τόνισαν και έχει ήδη καταγράψει ο Παλμός της Καλύμνου σε ρεπορτάζ, μετά την πτώση κομματι΄ψν από τα μπαλκόνια, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και η επιτροπή Ετοιμόρροπων Κτηρίων, βρέθηκε στο σημείο, κατέγραψε την κατάσταση και ο Δήμος στη συνέχεια τοποθέτησε κιγκλιδώματα, για να αποτρέπεται το πέρσαμα κάτω από τα μπαλκόνια, δημιουργώντας όμως δυσχέρεια στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες, καθώς ουσιαστικά έχει κλείσει ο δρόμος.

Ο Γ. Μαστροκούκος τόνισε πως αυτή η κατάσταση πρέπει να διορθωθεί άμεσα, γιατί ο κίνδυνος για θανατηφόρο ατύχημα είναι μεγάλος και έστειλε μήνυμα στον Δήμαρχο μέσα από το φακό, να προβεί σε ενέργειες, όπως και ο κάτοικος της επριοχής που επεσήμανε πως ο κίνδυνος για ατύχημα ακόμη και με τα κιγκλιδώματα είναι υπαρκτός, αφού τα μικρά παιδιά περνάνε μέσα από αυτά.

Ακολουθούν τα όσα δήλωσαν στο φακό και στο ρεπορτάζ πο ετοίμασε ο Ν. Μακαρούνας:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video