Χθες 21 Νοεμβρίου, έφυγε για το μακρινό ταξίδι, ο Γιάννης Σκυλλάς, από το Βαθύ της Καλύμνου, που ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα, μετά από προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.

Ο Γιάννης, ένα παιδί μιας αγροτικής οικογένειας από το Βαθύ, μεγάλωσε με φιλελεύθερες ιδέες και από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στο προοδευτικό κίνημα. Σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή στα Γιάννενα, όπου ανέπτυξε δράση ως μέλος της ΚΝΕ και αργότερα του ΚΚΕ και δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην περιοχή μας σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις.

Είχε μια πολύπλευρη μόρφωση και οι νεώτεροι θα τον θυμούνται καθώς πάντα φρόντιζε να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του και η συνεισφορά του ως μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, ήταν καθοριστική στην διατήρηση και διάδοση της επαναστατικής ιδεολογίας στο κόμμα του.

Η επιθυμία του Γιάννη ήταν να ταφεί στα πατρικά του χώματα, στο Βαθύ, πλάι στους γονείς του και η πολιτική του κηδεία θα γίνει την Τατάρτη 24 Νοεμβρίου στο κοιμητήριο του χωριού του, στο οποίο όποτε του επέτρεπαν οι πολλαπλές του υποχρεώσεις, περνούσε αρκετές ημέρες στις διακοπές του.

Στη σύντροφό του Ρόζη, στην μοναχοκόρη του Δανάη και στους αδελφούς του Αντώνη και Ανάργυρο, εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Γιάννη

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ για την απώλεια του αξέχαστου Γιάννη Σκυλλά:

«Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον Γιάννη Σκυλλά, που έφυγε από τη ζωή σήμερα, 21 Νοέμβρη του 2021.

Ο Γιάννης Σκυλλάς γεννήθηκε στην Κάλυμνο το 1957. Ήταν παιδί λαϊκής οικογένειας. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.

Το 1974 και το 1977 έγινε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ αντίστοιχα. Ήταν αντιπρόσωπος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ειρήνης το 1983 στην Πράγα.

Ο Γιάννης Σκυλλάς ήταν μέλος της ΚΟΒ Μετάλλου Κέντρου της ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟΑ, ενώ υπηρέτησε το ΚΚΕ από πολλές στελεχικές θέσεις. Υπήρξε μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Συνέβαλε ως δάσκαλος στα μαθήματα εσωκομματικής μόρφωσης της ΚΟΑ και της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Επίσης ήταν υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις. Τέλος, ήταν χρεωμένος στο Εκδοτικό του Κόμματος, τη Σύγχρονη Εποχή, και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ρόζη, στην κόρη του Δανάη και στους οικείους του.»