Οι Σύλλογοι Γονέων και Εκπαιδευτικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου, “έβγαλαν” τους μικρούς μαθητές του σχολείου από την τάξη και μέσα από στοχευμένες δράσεις, έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να πάρουν μαθήματα από την καθημερινή ζωή, σε σχέση με την προσφορά, την αγάπη στα ζώα και τον εθελοντισμό.

Πριν μερικές ημέρες, ομάδα μαθητών, δασκάλων και γονέων του σχολείου, επισκέφθηκαν το κτηνιατρείο της Γραμματικής Μαλλιά, συνοδεύοντας τη “Λώρα”, την γατούλα που έχουν αναλάβει υπό την προστασία τους, για ένα κτηνιατρικό έλεγχο, φυσικά δωρεάν από τη κτηνίατρο. Μια δράση που στόχο είχε να μυήσει τα παιδιά στην αγάπη για τα ζώα, στην ανάγκη προστασίας τους και να τους καλλιεργήσει την ευθύνη που έχει κανείς όταν αναλαμβάνει τη φροντίδα ενός ζώου.

Στα πλάισια αυτών των δράσεων, ο δραστήριος σύλλογος γονέων και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, διοργάνωσαν σήμερα εθελοντική αιμοδοσία και μαζί με τους μαθητές, βρέθηκαν στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλύμνου, προσφέροντας αυτό το πολύτιμο αγαθό, που “δεν αγοράζεται, δεν πουλιέται, αλλά μόνο δωρίζεται”. Μαζί με τους ενήλικες, δασκάλους και γονείς, που έδωσαν αίμα, τα παιδιά παρευρέθησαν στη διαδικασία της αιμοδοσίας, εισπράττοντας το μήνυμα της προσφοράς στον άνθρωπο που υποφέρει και την αξία του Εθελοντισμού, ως μια στάση ζωής.

Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους γονείς και εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολέιου, οι οποίοι μέσα από τις δράσεις που οργανώνουν, προωθούν την ιδέα του λεγόμενου “Σχολείου Εργασίας”, ου στόχο έχει την βιωματική μάθηση, που δεν περιορίζεται στον χώρο της σχολικής τάξης, αλλά στη κοινωνία και στην πραγματική ζωή.