Γέμισε η αίθουσα του ισόγειου του Πνευματικού Κέντρου (Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού) από τον κόσμο που παραβρέθηκε στην ομλία του υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ, Μάνου Κόνσολα, στην Κάλυμνο, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάπλες της Κυριακής 21 Μαϊου.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Ο τ. Υφυπουργός, στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους, που έφταναν μέχρι την εξωτερική αυλή του Πνευματικού Κέντρου, τόνισε πως “Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Χρειαζόμαστε γερό τιμόνι. Και η μοναδική αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.”

Με ερωτήματα έθεσε στην ουσία το δίλημμα των εκλογών αυτών και αναρωτήθηκε “ποιος εμπιστεύεται τη διαχείριση της οικονομίας στον κ.Τσίπρα ή στον κ.Βαρουφάκη που άρχισαν να μιλούν για παράλληλα ή τοπικά νομίσματα, αδιαφορώντας για τη ζημιά που προκαλούν; Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά την πρόταση του κ.Τσίπρα για κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης και ειδικού σκοπού όταν η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας;”

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο,έκανε προσκλητήριο λέγοντας πως “την Κυριακή, εσείς οι ίδιοι με την ψήφο σας θα επιβάλλεται την πολιτική και οικονομική σταθερότητα.Στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία, τη μοναδική αξιόπιστη πολιτική δύναμη.”

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε στην ίδρυση της Σχολής Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου και στην προσπάθεια για την  αναβάθμιση της Σχολής Δυτών,την οποία όπως είπε δεν πρόκειται να εγλκαταλείψει.

Ειδική αναφορά έκανε σε ένα μεγάλο και σημαντικό έργο στο λιμάνι, αφού δρομολογείται το έργο κατασκευής μιας νέας αποβάθρας εξωτερικά του λιμανιού της Καλύμνου.

Επισήμανε ότι μέσα από την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, η Κάλυμνος θα μπορεί να στηρίξει αναπτυξιακούς στόχους, όπως ο θαλάσσιος τουρισμός και η βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο, που ο ίδιος δημιούργησε για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού που ανοίγει μια νέα προοπτική για τη Κάλυμνο και τόνισε ότι μαζί με ένα ολιστικό σχέδιο για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο αναρριχητικός τουρισμός, η Κάλυμνος μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών, από τη στιγμή μάλιστα που προχωρά και η διαδικασία για την αξιοποίηση και την επέκταση των εγκαταστάσεων  του αεροδρομίου  με στρατηγικό επενδυτή, όπως έγινε και για τα άλλα περιφερειακά αεροδρόμια.

Ξεχωριστό κομμάτι της ομιλίας του Μάνου Κόνσολα κάλυψαν τα εθνικά θέματα και οι απειλές της Τουρκίας.

Ο κ.Κόνσολας ανέφερε ότι: «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενίσχυσε την άμυνα και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

 Έχουμε, πλέον, μια αμυντική συμφωνία αμοιβαίας συνδρομής και στρατιωτικής βοήθειας με τη Γαλλία.

Και αυτό είναι το πιο ισχυρό μήνυμα απέναντι σε αυτούς που αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Αναφέρθηκε στην παράνομη αλιεία τουρκικών αλιευτικών σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα, επισημαίνοντας ότι επειδή η Τουρκία δεν παίρνει από λόγια, το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η επιβολή εμπάργκο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τουρκικά αλιευτικά προϊόντα για να σταματήσει η παράνομη αλιεία στο Αιγαίο.