Όπως δήλωσε ο Γ.Γ. Αιγαίου στον realvoice αναμένεται η υπογραφή του Υπουργού για να λύσει κάβους το πλοίο της ΑΝΕΚ, ενώ εγκρίθηκε το ποσό των 900 Χιλ. ευρώ για την κάλυψη της γραμμής μέχρι 31 Οκτωβρίου, που θα ανατεθεί μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Υπέρ της  απευθείας ανάθεσης στην ΑΝΕ Καλύμνου και στο πλοίο της «Νήσος Κάλυμνος»,  της νέα ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέσει την Αστυπάλαια με την Κω και την Κάλυμνο για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που θα προκηρύξει το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, γνωμοδότησε ομοφώνως το ΣΑΣ, κατά την χθεσινή του έκτακτη συνεδρίαση, ειδικά για το ζήτημα αυτό.

Της Ρένας Παυλάκη

Στη συνεδρίαση που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη, συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, την πρωτοβουλία του οποίου για την επίλυση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί στα βόρεια Δωδεκάνησο, εξήρε ο Μανώλης Κουτουλάκης,  Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Πρωινό Xpress του Real Voice 99,5, με την Ρένα Παυλάκη.

Σημειώνεται ότι της συνεδρίασης προηγήθηκε η απόσυρση των προδικαστικών προσφυγών που είχε καταθέσει η ΑΝΕΚ το τελευταίο διάστημα, κατά του Υπουργείου Ναυτιλίας, σε υλοποίηση των αποφάσεων που είχαν ληφθεί στην σύσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη, με την συμμετοχή όλων των πλευρών και με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και η οποία οδήγησε στην άρση του αδιεξόδου που είχε δημιουργηθεί.