Το ρυμουλκό “Ποθητός ΙΙΙ”, που βυθίστηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, δεν έχει ανελκυστεί ακόμη, και παραμένει στο βυθό του κόλπου του λιμανιού της Πάτμου, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο άτυχος 45χρονος κυβερνήτης, Γιάννης Τρικοίλης και οι συνάδελφοί του, πριν μερικές ημέρες, άφησαν λίγα λουλούδια στη θάλασσα, στη μνήμη του αδικοχαμένου ναυτικού.

Το “μοιράιο” ρυμουλκό “ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙΙ”

Τα συνεργεία που επιχειρούν στην περιοχή του ναυαγίου, έχουν αντλήσει το καύσιμο από τη δεξαμενή του βυθισμένου σκάφους, περίπου 2,50 τόνους, χωρίς να έχει παρατηρηθεί ρύπανση.

Λίγα λουλούδια για τον Γιάννη στο σημείο που βυθίστηκε το ρυμουλκό

Απομένει η ανέλκυση του 17 τόνων ρυμουλκού από το βάθος των 30 μέτρων περίπου,  η οποία σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του patmostimes.gr, θα καθυστερήσει να γίνει,  μέχρι να σταλεί από τη σχετική υπηρεσία του υπουργείου η έγκριση αδειοδότησης και το πλάνο της ανέλκυσης του. 

Η διαδικασία, όπως ακόμα αναφέρει το patmostimes.gr, είναι χρονοβόρα και κανείς  δεν ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί. Το φράγμα παραμένει γύρω από αυτό, όπως και το έτερο σκάφος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, το “Ποθητός ΙΙ”, ενώ δεν δεν υπάρχει πρόβλημα Ναυσιπλοΐας.