Ένα έργο, προϋπολογισμού 178 χιλιάδων ευρώ, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, και αφορά την ανακαίνιση του Κέντρου Πολιτισμού και Ιστορίας, που στεγάζεται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, για το οποίο όμως υπάρχουν “ενστάσεις”, σε σχέση με την ύπαρξη μελετών και συγκεκριμένα από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννη Μαστροκούκο, αλλά και για την διαρρύθμιση και οργάνωση του χώρου.

Στον φακό του Παλμού της Καλύμνου, μίλησε για το θέμα ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου, Δρόισος Ταυλάριος, ο οποίος τόνισε πως πως οι μελέτες για τις εργασίες ανακαίνισης υπάρχουν και είναι εγκεκριμένες από τις τεχνικές υπηρεσίες. Ο Δρ. ταυλάριος επεσήμανε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με το έργο αυτό, αναφέροντας πως ο ανάδοχος του έργου δεν ξεκίνησε ακόμα τις εργασίες, επειδή ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το γραφειοκρατικό μέρος, με την τελική έγκριση από την αποκεντρωμένη διοίκηση. Όμως, όπως ανέφερε και ο ίδιος, ο ανάδοχος έκανε παρέμβαση στην εξέδρα του χώρου, καθώς η προηγούμενη ήταν επικίνδυση και έγινε κατόπιν εντολής Δημάρχου, εργασία που έγινε αν και δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί.

Για το θέμα αυτό, μίλησε στον Παλμό της Καλύμνου ο Γιάννης Μαστροκούκος, ο οποίος τόνισε πως η παράταξή του υπερψήφισε την ανακαίνιση του χώρου, καθώς η Κάλυμνος στερείται αιθουσών πολιτισμού. Ο Γ. Μαστροκούκος, αναφέρθηκε στο έργο της ανακαίνισης και είπε πως δεν υπήρχε καμία μελέτη και τόνισε πως “ως εκ θαύματος” ξαφνικά εμφανίστηκαν σήμερα, οι οποίες, υπογράμμισε, πως δεν είναι καν μελέτες, αλλά “αποσπασματικά κάποια ηλεκτρολογικά” . Επίσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, διατύπωσε καταρχάς τις ενστάσεις του για την οργάνωση του χώρου, αφού ο Δήμος θα έπρεπε για την διαρύθμιση να απαευθυνθεί σε ειδικούς και να μην διακοσμείται ο χώρος “τυχαία”.

Ακολουθούν τα βίντεο με τα όσα δήλωσαν στο φακό του Παλμού της Καλύμνου, ο ειδικ΄ςο σύμβουλος του Δημάρχου και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video