Σύμφωνα με απόφαση του Λιμενάρχη Καλύμνου, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης της Καλύμνου, λόγω των Επετειακών εκδηλώσεων για την Ναυμαχία του Γέροντα και την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στο νησί.

Συγκεκριμένα το Λιμεναρχείο ανακοίνωσε τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Από τις 09:00 το πρωί της Παρασκευής 27/08  και μέχρι τις 11:00 της Δευτέρας 30/8, απαγορεύεται η στάση – στάθμευση παντός είδους οχήματος κατά μήκος της Χερσαίας Ζώνης, από το κτίριο του Γραφείου Δημοτικού Τουρισμού έως και το Δημαρχιακό Μέγαρο περιλαμβανομένης και της προβλήτας (κορδόνι) έναντι αυτού.

Ειδικότερα την Κυριακή 29 Αυγούστου, που θα παραστεί η Π.τ.Δ., από τις 09:30 έως τις 14:00 και από τις 18:30 έως τις 22:30, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος κατά μήκος της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Καλύμνου.

Τέλος την Δευτέρα 30 Αυγούστου, η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, θα ισχύει από τις 08:30 έως και 11:00 σε όλο το μήκος της Χερσαίας Ζώνης του Λιμένα Καλύμνου.

Παράλληλα, το Λιμεναρχείο Καλύμνου ανακοινώνει την απαγόρευση πρόσδεσης και παραμονής όλων των σκαφών την Κυριακή 29 Αυγούστου, από τις 14:00 έως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (23:59) σε όλο το μήκος της αριστερής πλευράς του κεντρικού λιμανιού, καθώς επίσης και στην περιοχή από την προβλήτα απέναντι από την Εθνική Τράπεζα (άγαλμα της Ελευθερίας) μέχρι και την προβλήτα απέναντι από το Δημαρχείο (όπως ορίζονται με την κόκκινη χάραξη στην σχετική φώτο που ακολουθεί)

Ακολουθούν οι σχετικές αποφάσεις του Λιμεναρχείου Καλύμνου: