Ενώ θα έπρεπε να είχε παραδοθεί ανακαινισμένο το ιστορικό κτήριο του Λιμεναρχείου Καλύμνου, όμως η τύχη της αποκατάστασης του είναι άγνωστη και οι εργασίες που σταμάτησαν οριστικά, είναι άγνωστο πότε και αν θα ξεκινήσουν.

Τελικά η “κατάρα” της Καλύμνου, είναι τα έργα να καθυστερούν μέχρι σημείου υπερβολής αλλά και να μην ολοκληρώνονται, τόσο μεγάλα και σημαντικά, όσο μικρότερης εμβέλειας, αλλά ιδιαίτερης σημασίας για την ανάπτυξη του νησιού.

Αυτή τη μοίρα ακολουθεί και η αποκατάσταση του ιστορικού και εμβληματικού κτηρίου του Λιμεναρχείου, που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού εδώ και πολλές δεκαετίες, καθώς αποτελεί κτίσμα από την περίοδο της ιταλικής κατοχής, των αρχών του περασμένου αιώνα και βρίσκεται σε άθλια κατάσταση ενώ είναι εμφανής πλέον ο κίνδυνος ατυχήματος.

Τελικά σταμάτησαν οριστικά οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου, με τον εργολάβο να είναι έκπτωτος και με τη βούλα της αποκεντρωμένης διοίκησης και η τύχη της συνέχισης των εργασιών να παραπέμπεται στο … άγνωστο μέλλον. Φαίνεται πως οι επισκέπτες του νησιού θα αντικρίζουν κατά την άφιξη τους ένα κτήριο σε τραγική κατάσταση, να δεσπόζει στις σκαλωσιές και στις λινάτσες.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video