“Γροθιά στο στομάχι” κάθε φιλάθλου αλλά και κάθε Καλύμνιου, η ανοικτή επιστολή του προέδρου του Καλυμνιακού, Θανάση Μαργαρίτη, ο οποίος τονίζει την άδικη μεταχείριση των ομάδων των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου, που αναγκάζονται να αναζητούν τεράστια ποσά για τις μετακινήσεις κατά το πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τις ομάδες της πρωτεύουσας του νομού, που περιορίζονται σε μια μόνο μετακίνηση σε όλη την ποδοσφαιρική περίοδο. Ο Θ. Μαργαρίτης τονίζει πως η ομάδα να πραγματοποιεί 15ταξίδια κατά την ποδοσφαιρική σεζόν, με το μέσο κόστος να ανέρχεται στα 1700 ευρώ και την επιχορήγηση να είναι μηδενική, σε σχέση με τις ανάγκες του σωματείου. Καλεί όλους, ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Περιφέρεια, Δήμο και κάθε αρμόδιο, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να μην επιτρέπουν ένα πρωτάθλημα “δύο ταχυτήτων”.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί, είναι το γεγονός πως οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και η τοπική αυτοδιοίκηση, όχι μόνο στην Κάλυμνο, αλλά και στη Λέρο, την Πάτμο, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στον κόσμο όλου του αθλητισμού και όχι μόνο του ποδοσφαίρου και κυρίως απέναντι στις νέες γενιές, που προτιμούν τα γήπεδα από άλλες … δραστηριότητες. Είναι απαράδεκτο οι διοικήσεις των αθλητικών σωματείων να αναγκάζονται να καταγγέλλουν πρακτικές δύο ταχυτήτων και να ζητούν ΤΑ ΑΥΤΟΝΌΗΤΑ!

Ακολουθεί η επιστολή του Θανάση Μαργαρίτη, που δεν χρειάζεται επιπλέον σχολιασμό, καθώς είναι απόλυτα ακριβής, αλλά και καταγγελτικός και όπως λένε στην καθομιλουμένη, χωρίς “να μασά τα λόγια του”, θέτοντας το ερώτημα, μήπως κάποιοι θέλουν ένα Δωδεκανησιακό Πρωτάθλημα … της Ρόδου!

Η ιστορική μας ομάδα του Νησιού μας ο Α.Ο.Κ.Καλυμνιακου κατέκτησε φέτος την σεζόν 2023-2024 το 2ο πρωτάθλημα τα τελευταία 3 χρόνια στο πρωτάθλημα β κατηγορίας νήσων.
Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία αν αναλογιστούμε τα αρκετά χρόνια που η ομάδα απείχε από τους τίτλους και τις επιτυχίες.
Η διοίκηση ,το έμψυχο δυναμικό και οι αθλητές του συλλόγου σήκωσαν στις πλάτες ένα ολόκληρο νησί και το ξανακάναμε περήφανο.
Η ομάδα μας λοιπόν επιστρέφει και φέτος εκεί που ανήκει…στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας.
Ένα πρωτάθλημα όμως αφιλόξενο για τις ομάδες των νησιών του βορείου συγκροτήματος…ένα πρωτάθλημα που πρέπει να αγκαλιάσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με την ίδια στοργή για όλες τις ομάδες … ένα πρωτάθλημα που πρέπει να αμβλύνει τις ανισότητες.. τις  τεράστιες ανισότητες μεταξύ των ομάδων της Ρόδου και τις ομάδες του βορείου συγκροτήματος και πιο συγκεκριμένα των νησιών Κάλυμνο , Λέρο ,Πάτμο , που δεν έχουν καθημερινά πλοίο της γραμμής για Ρόδο , δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τις μετακινήσεις των ομάδων αυτών, αναγκάζοντας τες να κάνουν διανυκτερεύσεις στην Ρόδο , που σημαίνει πολλά περισσότερα έξοδα (διαμονή ,διατροφή), που δεν έχουν οι ομάδες της Ρόδου, κάτι που κάνει ακόμα περισσότερο δυσκολότερη την ύπαρξη μας σε αυτήν την κατηγορία.
Οι ομάδα μας κύριοι έχει βρεθεί σε αυτήν την κατηγορία πάρα πολλές φορές! Εκεί ανήκουμε …εκεί ανήκαμε
και εκεί θα ανήκουμε διαχρονικά αν αμβλύνεται τις τόσο σημαντικές ανισότητες.
Εκτός αν δεν θέλετε κάτι τέτοιο και προτιμάτε να μείνετε μια κλειστή λίγκα αφιλόξενη ψυχρή και περίεργη για όλες τις ομάδες εκτός Ρόδου. Για τις ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ομάδες.
Συγκεκριμένα
Μια ομάδα όπως οι δική μας αναγκάζεται σε 15 παιχνίδια εκτός έδρας ταξιδεύοντας στην Ρόδο με τεράστια έξοδα ανά παιχνίδι, περίπου 1700 ευρώ ανά παιχνίδι , και οι αντίστοιχες αντίπαλες ομάδες μας κάνουν 1 μόνο ταξίδι στο νησί μας, ένα ταξίδι που συνήθως το κάνουν Δευτέρα ορίζοντας το παιχνίδι Δευτέρα 11 η ώρα το πρωί , δημιουργώντας ακόμα περισσότερα οικονομικά προβλήματα σε εμάς , γιατί ένα παιχνίδι Δεύτερα 11 η ώρα το πρωί γίνεται πάντα σε άδειο γήπεδο , που σημαίνει άδειο από φιλάθλους δηλαδή χωρίς έσοδα, (συνήθως 5-10 φίλοι της ομάδας και με έξοδα 470 ευρώ για διαιτησία ανά αγώνα, και δεν μιλάμε για δυνατότητα μεροκάματου σε παίκτες που αφήνουν την δουλειά τους για να έρθουν να βοηθήσουν την προσπάθεια της ομάδας για μια αξιοπρεπή παρουσία), και να αντιμετωπίσουμε ομάδες που όχι μόνο δεν έχουν τα δικά μας 15 πανάκριβα ταξίδια που στοιχίζουν περίπου 25000 ευρώ την σεζόν,αλλά ακόμα και τα εντός έδρας παιχνίδια που παίζουν κάνουν μετακινήσεις μεταξύ τους στην Ρόδο με τα δικά τους μέσα και τα παιχνίδια
γίνονται σαββατοκύριακα που σημαίνει ότι έχουν την δυνατότητα εσόδων από φιλάθλους ,και έτσι δεν έχουν ούτε και τα έξοδα διαιτησίας όπως εμείς με τα παιχνίδια της Δευτέρας έξοδα περίπου 7000 ευρώ την σεζόν.
Ακόμα θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι με τα παιχνίδια της Δευτέρας απομακρυνόμαστε ακόμα περισσότερο από τον βασικό μας λόγο υπάρξεις των ερασιτεχνικών σωματείων που είναι η παρουσία του αθλητικού ιδεώδες και να φέρουμε τα μικρά παιδιά κοντά στο αθλητισμό ,δηλαδή αυτό που αντιπροσωπεύουμε.

Για το λόγο αυτό ζητάμε από τους υπεύθυνους , ΕΠΣ Δωδεκανήσου , Περιφέρεια , Δήμος και κάθε αρμόδιο που θέλει να βλέπει εν πρωτάθλημα στα Δωδεκάνησα να εξελίσσεται με σχεδόν ίσους όρους μεταξύ των ομάδων και να φέρει και τα δικά μας παιδιά της απόμακρης Καλύμνου κοντά στον αθλητισμό να επέμβει σε κάποια πράγματα και για εμάς όπως τα παρακάτω:
Α) Για να μπορέσουμε να καλύψουμε αυτό το χάσμα οικονομικό και αγωνιστικό της ανισότητες με της 15 ομάδες της Ρόδου θα πρέπει , όταν μια ομάδα από το νησί της Ρόδου έχει μόνο ΈΝΑ ταξίδι όλοι την σεζόν στην Κάλυμνο, να υποχρεώνετε να το κάνει Σαββατοκύριακο, και όχι καθημερινή.
Β) Ομάδες από τα απόμακρα νησιά όπως το δικό μας θα πρέπει να λαμβάνει κάποια μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια από Γ.Γ.Α. , περιφέρεια , η ΕΠΣ Δωδεκανήσου.
Καταλαβαίνουμε το γεγονός και την ανάγκη ότι ΠΡΈΠΕΙ να γίνουν αυτά τα 15 ταξίδια αλλά ζητάμε πλέον την βοήθεια όλων των φορέων προκείμενου το πρωτάθλημα να παίζεται στα ίσια και να μην είναι 2 ταχυτήτων .
ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ !!
Στην Κάλυμνο κύριοι το ταλέντο η θέληση είναι τεράστια…αλλά δυστυχώς όχι τόσο ώστε να υπερκεράσουν τις ανισότητες.
Τι μπορούμε να πούμε σε αυτά τα παιδιά που ματώνουν την φανέλα όλο το χρόνο για να πάρουν ένα πρωτάθλημα?? Ότι μετά θα τους συμπεριφερθούν σαν παρίες….γιατί κύριοι πέρα από τα έξοδα που δεν τα έχουν οι ομάδες της Ρόδου πλέον γίνεται και το εξής αστείο.
Στα εντός παιχνίδια με της ομάδες τις Ρόδου αγωνιζόμαστε καθημερινές πρωί κατόπιν αιτήματος των φιλοξενούμενων. Πολύ παίκτες αδυνατούν να παίξουν εξαιτίας του τιμημένου και αξιοπρεπούς μεροκάματου, που εμείς μετά από όλα τα έξοδα που προ είπαμε παραπάνω δεν έχουμε την δυνατότητα αυτή. !Οι ίδιοι παίκτες που μάτωσαν όλη την χρονιά την φανέλα για να φτάσουν εκεί !! Στους ίδιους παίκτες στερεί τη δυνατότητα να παλέψουν για αυτό που κατάφεραν με μεσόκοπο!! Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη όταν κλέβουμε όνειρα και θυσίες παιδιών!!
Δεν γνωρίζουμε τα οικονομικά στοιχεία της Ρόδου αλλά εδώ κύριοι παραμένουμε βιοπαλαιστές τίμιοι βιοπαλαιστές που παλεύουμε με το να ανέβουμε κατηγορία να δώσουμε και ένα κίνητρο στα παιδιά να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να φύγουν από της κακοτοπιές που μας μαστίζουν! 
Ποιο ΠΑΙΔΙ που αγαπαει το άθλημα θα παρακάμψει το σχολείο για να βρεθεί στο γήπεδο να παρακολουθήσει από κοντά τους τοπικούς του ποδοσφαιρικούς ήρωες. 
Δεν είμαστε ζητιάνοι κύριοι αλλά ούτε σωματείο κατώτερης τάξης αλλά ζητάμε τα προφανή!!!
-Οικονομική ενίσχυση για τις μετακινήσεις των ομάδων όλου του βορείου συγκροτήματος.
-Διεξαγωγή των αγώνων αποκλειστικά Κυριακή προκειμένου να φέρουμε περισσότερο κόσμο στα γήπεδα. Πράγμα αυτονόητο, αυτόν τον σκοπό επιτελείται…να φέρετε τον κόσμο κοντά στον αθλητισμό!
Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα ασπάζονται και οι υπόλοιπες ομάδες!! 

Θέλουμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί… θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτήν την γιορτή του πρωταθλήματος της Α κατηγορίας αλλά πλέον με ίσους όρους.
Πιστεύω με την συμβολή όλων των φορέων μπορούμε να τα καταφέρουμε!!
Μπορούμε να καταφέρουμε να ξαναέρθει η ανταγωνιστικότητα και κατ’ επέκταση
αξιοπιστία στο πρωτάθλημα της Α.
Αλλιώς κύριοι πολύ φοβόμαστε ότι θα παίζεται μόνοι σας εκεί στο πανέμορφο νησί της Ρόδου . Ελπίζουμε πως δεν είναι αυτός ο στόχος σας!!
Το ποδόσφαιρο μας ενώνει… 
ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος 

Μαργαρίτης Δ. Αθανάσιος

mail: aokalymniakos@gmail.com

τηλ: 6944077174