Στην κατάσταση της οικονομίας  αλλά και στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων  για τις  αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και  Φορολογικών Μελετών κ. Γιώργος Κορομηλάς.

«Δεν θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα τα μέτρα. Προσωρινά και οριζόντια θα είναι. Οι τιμές έχουν ξεφύγει και  στο ηλεκτρικό ρεύμα  και το αέριο. Συνέπεια να σκέπτονται όλοι το αν θα ανάψουν το θερμοσίφωνο. Για να συνεχιστούν κάποια μέτρα πρέπει να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος», τόνισε.

Σχετικά με τα νέα μέτρα στήριξης που ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής ΄Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος  δήλωσε πως δεν  υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για νέα μέτρα αλλά και έσοδα.

Νέα μελέτη για την κατάργηση των  μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Στην εκπόνηση νέας μελέτης για τις επιπτώσεις που έχει στην οικονομία  και ειδικότερα στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ θα προχωρήσει το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών όπως δήλωσε σήμερα στον Sky ο πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Γιώργος Κορομηλάς. Η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Εν συνεχεία θα παρουσιαστεί στους αρμόδιους φορείς στην περιοχή μας. Θα κοινοποιηθεί στα αρμόδια υπουργεία. Ωστόσο  με αφορμή τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κορομηλάς τόνισε πως δεν είναι εφικτό να επανέλθει το ειδικό  καθεστώς των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ πριν από το2024.

skyrodos.gr