Δήλωση πρώην βουλευτών και ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα, εν όψει των εκλογών, με την οποία γίνεται προσκλητήριο των ψηφοφόρων του κόμματος, “για να μπει φραγμός στην αλαζονεία της απόλυτης εξουσίας της Δεξιάς”

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η αύξηση, κατά 42 %, του ποσοστού του ΠΑ.ΣΟ.Κ, στις εκλογές του Μαΐου, είναι το πρώτο βήμα. Και συνοδεύτηκε από την ανάδειξη βουλευτή του Κινήματος από το νομό μας, που αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα για τα Δωδεκάνησα.

Ο νέος εκφοβισμός που κραδαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα, πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, για «τρίτες εκλογές» αν δεν έχει ισχυρή αυτοδυναμία, είναι εκ του πονηρού. Και εκφοβίζει μ’ αυτό το δίλημμα, αφού αποδείχθηκε ανυπόστατος ο εκφοβισμός του Μαΐου : «μην ψηφίζετε το ΠΑ.ΣΟ.Κ, γιατί θα σας φέρει τον Τσίπρα από την πίσω πόρτα !».

Ο επιδιωκόμενους στόχος της Ν.Δ είναι η παντοδυναμία της Δεξιάς, που ιστορικά έμαθε να πορεύεται εκβιάζοντας.

Μόνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ μπορεί να σταθεί δημοκρατικό ανάχωμα στις κυβερνητικές πολιτικές κοινωνικής αδικίας και να επιβάλει την εφαρμογή πατριωτικής εθνικής στρατηγικής στα εθνικά ζητήματα, αξιώνοντας διακομματική συνεννόηση.

Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες, να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την δύναμη του ΠΑ.ΣΟ.Κ – στις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής – για να μπει φραγμός στην αλαζονεία της απόλυτης εξουσίας της Δεξιάς και να προωθούνται υπεύθυνες πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης, με προοδευτικό περιεχόμενο.

Ρόδος 14 Ιουνίου 2023

Οι πρώην βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Ζωίδης Νίκος

Κουσουρνάς Στάθης

Παπανικόλας Βασίλης

Παρασκευάς Γιάννης

Σφυρίου Κοσμάς