Πριν λίγη ώρα έφτασε η δυσάρεστη είδηση, ότι ο πατήρ Ιωακείμ Μεϊμάρης (κατά κόσμον Γεώργιος Μεϊμάρης), δυστυχώς δεν κατάφερε να ανανήψει και υπέκυψε τελικά στα σοβαρά τραύματα του σε Νοσοκομείο της Αθήνας όπου είχε διακομιστεί.

Δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τα βαριά εγκαύματα που είχε υποστεί ο άτυχος ιερωμένος, μετά την φωτιά που είχε ξεσπάσει στο σπίτι του την Κυριακή 26 Μαρτίου, ένας αγαπητός ιερέας, όχι μόνο στην ενορία της Αναστάσεως, την οποία υπηρέτησε επί πέντε σχεδόν δεκαετίες αλλά και σε ολόκληρη την Κάλυμνο.

Πάντα προσιτός και δεκτικός ο 89χρονςο ιερέας, είχε έναν καλό λόγο για τον καθένα, γνώριζε όλους τους ενορίτες του και τις ανάγκες τους και συνέτρεχε, πάντα με διακριτικότητα, γνωρίζοντας πως ο καλός χριστιανός εφαρμόζει το “μή γνώτω η αριστερά τι ποιεί η δεξιά σου”.

Είναι από τους τελευταίους ιερείς της “παλιάς σχολής”, που υπηρετούσε την εκκλησία και το ποίμνιό του με αφοσίωση και ευλάβεια, γνώστης των εκκλησιαστικών κανόνων και τελετουργικών και κυρίως μελωδικότατος.

Είχε μια όμορφη οικογένεια, με 4 παιδιά, τον Μανώλη, τον Μιχάλη, τον Ισίδωρο και τη Νομική, όλα επιτυχημένοι επαγγελματίες και επιστήμονες με συνεισφορά στην τοπική κοινωνία, που πάντα είχαν δίπλα τους αρωγό και ακούραστο συμπαραστάτη τον στοργικό πατέρα τους, ο οποίος χαίρονταν να τα βλέπει να μεγαλουργούν και να καμαρώνει να μεγαλώνουν τα 11 εγγόνια του .

Η σκέψη όλων είναι δίπλα στην οικογένεια του μακαριστού π. Ιωακείμ Μεϊμάρη, του οποίου η μνήμη θα είναι αιώνια κια η απουσία του από την εκκλησιαστική και κοινωνική ζωή της Καύμνου θα είναι πάντα αισθητή.