Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Τελέστηκε σήμερα η εξόδιος ακολουθία και έγινε η ταφή του 91χρονου γέροντα Κυπριανού Μιχαήλου, πνευματικού της Μονής Αγίας Αικατερίνης στους Βοθύνους, ο οποίος “εκοιμήθη” χθες 1η Μαρτίου στο Νοσοκομείο Καλύμνου, που νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες στη μονάδα covid.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, με το φέρετρο καλυμμένο όπως προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτωσεις, στην Ι. Μονή της Αγίας Αικατερίνης, την οποία ο εκλιπών υπηρέτησε από πολύ νεαρή ηλικία, μέχρι και την ημέρα που απεβίωσε.

Για τον θάνατο του π. Κυπριανού, αναρτήθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ι. Μητρόπολης:

“Η Ιερά Μητρόπολις Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας, μετά θλίψεως πολλής, ανακοινώνει την προς Κύριον εκδημίαν, σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου 2022, του π. Κυπριανού Μιχαήλου, πνευματικού και αληθινού πατέρα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Βοθύνων Καλύμνου.

Επί έτη προσέφερε την αγάπη του και τις πνευματικές κατευθύνσεις του σε όσες και όσους Καλύμνιους και Καλυμνιές, και ουχί μόνον, οδηγήθηκαν κάτω από το πετραχήλι του, χάριτι θεία.

Η Ιερά Μητρόπολις έδωσε εις τον Θεόν έναν τέλειον κατ’ εικόνα Θεού άνθρωπον, ο οποίος, Κύριος γνωρίζει, ότι αγωνίστηκε εις τον πρόσκαιρον και μάταιον τούτο κόσμο, να οραματιστεί μία θέσιν εις τα δεξιά του Παντάνακτος Θεού.

Εις τις μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης και τα πνευματικά του τέκνα, η μνήμη του είη αιωνία.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 και ώρα 12η μεσημβρινή, εις την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης, τηρουμένων των ισχυόντων υγιειονομικών πρωτοκόλλων λόγω covid. 

Αιωνία αυτού η μνήμη.”

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος