Την “προίκα” του περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ σε πρόστιμα, κατήγγειλε σήμερα ο Δήμαρχος, πως του άφησε κυρίως η Δημαρχία του Δημήτρη Διακομιχάλη, ενώ εκκρεμεί και ένα ακόμη ποσό περίπου των 120 χιλιάδων ευρώ, που οφείλει ο Δήμος σε συνεργεία οχημάτων και είπε χαρακτηριστικά ότι παρόλα αυτά “μου κουνάν σήμερα το δάχτυλο

Αυτά ανέφερε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μαστροκούκος, στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, για θέματα που αφορούσαν το ταξίδι στο Πορτ Ντε Μπουκ της Γαλλίας, την υπογραφή, με τον ΦοΣΔΑ, πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής έκτασης για την διαχείριση των απορριμμάτων και για τη συμμετοχή αντιπροσωπίας του Δήμου στην εκδήλωση για τους Σφουγγαράδες στη Ρόδο.

Όμως πριν ολοκληρώσει τη συνέντευξή του ο Γιάννης Μαστροκούκος, φανερά εκνευρισμένος, γνωστοποίησε στα τοπικά ΜΜΕ, την έκπληξη που τον περίμενε σήμερα, καθώς του γνωστοποιήθηκαν πρόστιμα και οφειλές, που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Πρόστιμο Νο 1: Συγκεκριμένα ανέφερε ο Δήμαρχος ότι κοινοποιήθηκε ένα πρόστιμο των 3444.015 ευρώ, της περιόδου Διακομιχάλη, που αφορά την λειτουργία του σκουπιδότοπου. Αγανακτισμένος τόνισε ότι αντέδρασε άμεσα και θα προσφύγει ο Δήμος στη δικαιοσύνη και “θα το τραινάρει” όσο μπορεί, ενώ πρόσθεσε πως η κακή διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης, “φέσωσε” τον Δήμο και κάθε Καλύμνιο με αυτά τα χρήματα.

Πρόστιμο Νο 2: Αφορά την ΔΕΥΑΚ και ανέρχεται στο ποσό περίπου των 100 χιλιάδων ευρώ, για τις διαρροές των λημμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού και αναφέρεται και αυτό στην περίοδο Διακομιχάλη, που θα “χρεωθεί” στους καταναλωτές της επιχείρησης, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζονται εκατομμύρια για να φτιαχτεί ο Βιολογικός καθαρισμός.

Πρόστιμο Νο 3: Επιβλήθηκε στο Δήμο το πρόστιμο των 40 χιλιάδων ευρώ, επειδή δεν έγιναν οι διαδικασίες για να υπάρχουν ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες της Ψερίμου και του Μασουριού.

Πρόσθεσε ο Δήμαρχος ότι γνώριζε “το μπάχαλο, την αθλιότητα και την αφασία και τις νοοτροπίες” , δεν μπορούσε όμως να προβλέψει ότι “θα του επεφύλασσαν παρόμοιες εκπλήξεις” και τόνισε πως η δημοτική αρχή θα παλέψει για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Καλύμνου.

Επιπλέον αναφέρθηκε σε μια υποχρέωση του Δήμου σε συνεργείο οχημάτων, που αφορούσε εργασίες στα απορριμματοφόρα της καθαριότητας, της τάξης των 7.626 ευρώ, διαδικασίες της περιόδου της Δημαρχίας Γαλουζή, που δεν έγιναν με “σύννομο τρόπο” και υπάρχει πρόβλημα στην εξόφληση των οφειλών. Παρόμοια είναι και η οφειλή των 57.466 ευρώ για επισκευές οχημάτων της περιόδου Διακομιχάλη, που δεν έγιναν και αυτές με τις ενδεδειγμένες διαδικασίες και πρόσθεσε μετά από όλα αυτά, πως “μας κουνάν και το δάχτυλο”, εννοώντας την κριτική που του ασκούν για την περίοδο των έξι μηνών που έχει τη ευθύνη του Δήμου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις καταγγελίες του Γιάννη Μαστροκούκου, όπως τα κατέγραψε ο φακός του Παλμού της Καλύμνου:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video