Σε ανακριβή στοιχεία και βίντεο που διακινούνται από “αρνητές”, αναφέρεται το σημερινό δελτίο τύπου του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καλύμνου, σχετικά με την μονάδα Παροχής Οξυγόνου που λειτουργεί στο ίδρυμα και την ποιότητά του, προβάλλοντας βίντεο με δηλώσεις επιχειρηματία που ασχολείται με το εμπόριο οξυγόνου.

Ακολουθεί το δ.τ. του ΔΣ του Νοσοκομείου:

Κάλυμνος, 30/12/2021

ΠΡΟΣ:  Τοπικά ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Το Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ Καλύμνου «Tο Βουβάλειο» συγκλήθηκε εκτάκτως με αφορμή τη διακίνηση βίντεο, από συμπατριώτισσά μας, φερόμενη ως «Θεματοφύλακα» του άρθρου 120 του Συντάγματος.

   Το βίντεο περιλαμβάνει σωρεία αναληθών, ψευδών και συκοφαντικών στοιχείων, σχετικά με την παροχή και χρήση ιατρικού οξυγόνου στο Νοσοκομείο μας, στοιχείων τα οποία υποστηρίζονται από τοπικό επιχειρηματία, ο οποίος μολονότι καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας  υπήρξε προμηθευτής του Νοσοκομείου, μετά την εγκατάσταση νέας γεννήτριας και την αυτάρκεια του Νοσοκομείου σε οξυγόνο, επέλεξε το δρόμο της συμπόρευσης με τους αρνητές. 

   Η προσπάθεια της συγκεκριμένης ομάδας των «Θεματοφυλάκων»  να απαξιώσει το νοσηλευτικό μας ίδρυμα,  να ενσπείρει αμφιβολίες στους συμπατριώτες μας και να παρέμβει  στο έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλη τη φάση της έξαρσης της πανδημίας,  η οποία μέχρι τώρα έμεινε ατιμώρητη,  δεν είναι πλέον ανεκτή.

   Όλα τα στοιχεία της υπόθεσης αυτής έχουν ήδη διαβιβαστεί, τόσο στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όσο και στις διωκτικές αρχές.

    Η Διοίκηση του Νοσοκομείου δε θα επιτρέψει σε κανένα, να κλονίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα, το οποίο περιέθαλψε εκατοντάδες ανθρώπους στη μονάδα covid-19 με απόλυτη επιτυχία και θα κάνει ό,τι απαιτείται, ώστε οι λειτουργοί της υγείας να μπορούν να ασκούν απερίσπαστοι τα καθήκοντά τους. 

   Ως εδώ!