Ένας αθλητής, που τα τελευταία χρόναι διαπρέπει στα στάδια, τρέχοντας σαν τον άνεμο στο ταρτάν, ο Ανδρέας Έλληνας, ένας αγωνιστής και του στίβου της ζωής, καθώς καθημερινά διανύει πολλά χιλιόμετρα για το μεροκάματο, βραβεύτηκε από την πολιτική ηγεσία για τις διακρίσεις του και αναδείχτηκε ο μεγάλύτερος αθλητής για το 2021 ολόκληρου του Αιγαίου, παλεύοντας μόνο με τις δυνάμεις του, το πάθος του για τον αθλητισμό και τα τεράστια αποθέματα ψυχικού σθένους, χωρίς καμιά στήριξη από τους επίσημους φορείς.

Ο Γ. Γ. Αιγαίου Μανώλης Κουτουλάκης, βράβευσε τον Ανδρέα Έλληνα, ως τον καλύτερο αθλητή Αιγαίου για το 2021, ενώ τιμητική διάκριση απονεμήθηκε και στον προπονητή του, Νικόλα Κορφιά, για την προσφορά του, παρουσία και της προέδρου του ΣΕΓΑΣ και κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ στον ακοντισμό, Σοφίας Σακοράφα.

Ο πρωταθλητής Ανδρέας Έλληνας, o Καλύμνιος “σίφουνας” του ταρτάν, με τις μοναδικές εμφανίσεις σε πανελλήνιες και Βλακανικές διοργανώσεις, τιμήθηκε για την προσφορά του και αναγνωρίστηκε το ταλέντο του από την πολιτεία.

Ένα παιδί που αγωνίζεται στα στάδια αλλά και στην καθημερινότητά του και χωρίς προπονήσεις κατάφερε να ανέβει το τρίτο σκαλί στα 3000 μέτρα στη Χίο και να στεφθεί χάλκινος πρωταθλητής, χωρίς την στήριξη που αξίζει σε αθλητές της κλάσης του, καταφέρνει να αποδεικνύει συνέχεια την αξία του και, παρά τις δυσκολίες, το μέλλον του ανήκει. Πρόσφατα ο Δήμαρχος δήλωσε πως θα στηρίξει οικονομικά τόσο τον Ανδρέα όσο και την Μαρία Μαγκούλια, οι οποίοι περιμένουν να τηρηθεί αυτή του η υπόσχεση …