Καθημερινός είναι ο κίνδυνος κατάρρευσης κτηρίου στον Άγιο Μάμα, που στηρίζεται πρόχειρα σχεδόν 10 χρόνια και καθημερινά υπάρχει ο φόβος ατυχήματος σε κατοίκους και διερχόμενους, ιδιαίτερα στα παιδιά των σχολείων που διέρχονται καθημερινά από το σημείο.

Ο φακός του Παλμού της Καλύμνου, βρέθηκε στον Άγιο Μάμα και κατέγραψε εικόνες που δικαιολογούν απόλυτα την ανησυχία των κατοίκων. Στον πολυσύχναστο και πυκνοκατοικημένο δρόμο, εγκαταλελειμμένο κτήριο, είναι επικίνδυνο να καταρρεύσει και εδώ και μια δεκαετία στηρίζεται με … ξύλινα υποστυλώματα, με τους κατοίκους και τους διερχόμενους να εκφράζουν ανησυχίες για την ασφάλεια τους.

Παράλληλα να επισημανθεί πως από το σημείο περνάν καθημερινά δεκάδες παιδιά, που πηγαίνουν στο 2ο Γυμνάσιο Ψιλιανής, ενώ ο χώρος τόσο σ’ αυτό το κτήριο όσο και σε άλλα κατά μήκος του δρόμου, που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, έχουν μετατραπεί σε εστίες μολύνσεως, αφού τρωκτικά και ακαθαρσίες απειλούν την υγεία των περιοίκων.

Η αρμόδια επιτροπή είχε παρέμβει πριν δέκα χρόνια περίπου και κατόπιν κλήσεως των κατοίκων και αντιμετώπισε το πρόβλημα με τα ξύλινα υποστυλώματα, ενώ έκτοτε δεν έχει ασχοληθεί κανείς και οι πρόσφατοι σεισμοί όσο και οι βροχές που αναμένονται, εντείνουν ακόμη περισσότερο τους φόβους των ανθρώπων, αφού πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος ατυχήματος.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video