Την τύχη του γραφείου εμπορίας της ΔΕΗ φαίνεται ότι θα έχει το γραφείο των ΕΛΤΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ,  εάν εφαρμοστεί και στην Κάλυμνο το σχέδιο της κεντρικής διοίκησης για την αναδιάρθρωση του ομίλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), με τον κίνδυνο συγχώνευσης ταχυδρομικών τομέων.

Αυτό που πρέπει να τονισθεί και να προκαλεί ανησυχίες στην Κάλυμνο, είναι το γεγονός πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), που ψηφίστηκε πρόσφατα, περιλαμβάνει μείωση προσωπικού (περίπου 2000 εθελούσιες αποχωρήσεις), συγχώνευση καταστημάτων, μονάδων διανομής και πρακτορείων, αλλά και άλλες δράσεις για τον περιορισμό των δαπανών.

Με τρεις (3) αντί έξι (6) ταχυδρόμους που προβλέπεται στο οργανόγραμμα των ΕΛΤΑ,  κινδυνεύει να τεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και το κατάστημα της Καλύμνου, βάσει του σχεδίου της κεντρικής διοίκησης που προβλέπει την συγχώνευση ταχυδρομικών τομέων αλλά και κατάργησης των γραφείων. Πρωτόγνωρες θα είναι οι επιπτώσεις από την  εφαρμογή αυτής της απόφασης,  τόσον για την υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών στο νησί, όσο και για τις θέσεις  εργασίας.

Να επισημανθεί επιπλέον πως τέλος Ιανουαρίου ολοκληρώνονται οι συμβάσεις των 2 από τους 3 συμβασιούχους διανομείς, από τους 5 που υπάρχουν σήμερα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αφού οι συνέπειες το προηγούμενο διάστημα από την λήξη των συμβάσεων είχε φανεί αμέσως στο νησί, με την αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών και τις ατελείωτες ουρές που σχηματίζονταν στο χώρο του Ταχυδρομείου.

Θυμίζουμε επίσης ότι ενώ το οργανόγραμμα λειτουργίας των ΕΛΤΑ Καλύμνου προβλέπει 11 θέσεις μονίμων υπαλλήλων (5 εσωτερικους-6 διανομείς) σήμερα υπάρχουν μόνο 6 μόνιμοι υπάλληλοι (3 εσωτερικοί και 3 ταχυδρόμοι)