Με ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλύμνου, καλούν όλους σε συμμετοχή στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και στην συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

«Ολοι στην απεργία για τους μισθούς, το εισόδημα, την ακρίβεια, για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο»

Στις 6 Απρίλη θα μιλήσει ο εργαζόμενος λαός!

«Δεν δεχόμαστε να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε. Ένα στα πέντε νοικοκυριά να ξεπαγιάζει, να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο. Και οι όμιλοι της ενέργειας να θησαυρίζουν κερδοσκοπώντας.

Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία των κυβερνητικών μέτρων που σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζουν, καθώς εξαφανίζονται μπροστά στο μεγάλο κύμα της ακρίβειας. . Με τον κατώτερο μεικτό μισθό στα 663 ευρώ και τον έναν στους τρεις εργαζόμενους με μισθό κάτω από τα 500 ευρώ οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι για γέλια. Την ίδια στιγμή, το ήδη μικρό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων εξαφανίζεται από τους υπέρογκους φόρους και τις μεγάλες χρεώσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

 Εξασφαλίζουν μόνο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Και ήμαστε ακόμα στην αρχή. Τις επιπτώσεις της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν τις έχουμε δει ακόμα.

Δεν συναινούμε να πληρώνουμε τις επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία που γίνεται για τα κέρδη των λίγων σε βάρος των λαών. Τους ανταγωνισμούς των «μεγάλων» καλούνται να πληρώσουν οι λαοί με αίμα, δυστυχία, φτώχεια και λοιμούς. Φρένο στον πόλεμο μπορεί να βάλει μόνο η πάλη των λαών.

Μόνο απειλή και κίνδυνο για την χώρα και τον λαό μας μπορεί να φέρει κάθε εμπλοκή και συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Καμιά αποστολή στρατευμάτων και πολεμικού υλικού έξω από την χώρα. Να σταματήσει κάθε αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων.

Να σταματήσουμε να πληρώνουμε 4 δις ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς την ίδια στιγμή που η φτώχεια μεγαλώνει, η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα, τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης.

Τρίτος χρόνος πανδημίας και η κυβέρνηση αφήνει τον δημόσιο τομέα της υγείας να καταρρεύσει, κατ’ απαίτηση των επενδυτών στην υγεία. Γιατί κάθε αναβάθμιση της δημόσιας υγείας είναι απειλή για τα κέρδη τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και συμπλήρωση όλων των κενών θέσεων. Επαναφορά όλων των συναδέλφων που είναι σε αναστολή. Να παρθούν πραγματικά μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους και ασθενείς.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ   11πμ.

Κάλυμνος 4/4/2022

Για το ΔΣ

     Η Πρόεδρος                                                                  Η Γραμματέας

       Λιβυδίκου Ιωάννα                                                            Γαβαλά Αρετή