Με ικανοποίηση ο Ιατρικός Σύλλογος Καλύμνου «Σκεύος Ζερβός» χαιρετίζει την τοποθέτηση του οπλίτη – ιατρού στο Π.Ι. της Ψερίμου και ευχαριστεί όσους συνέβαλαν σ’ αυτή την θετική εξέλιξη.

Ακολουθεί το δ.τ. του ΙΣΕΚ:

                                                                                                    Κάλυμνος: 13/01/2022

                                                        Αρ. Πρωτ. :06/2022                                                 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Πληροφορηθήκαμε χθες με πολύ μεγάλη χαρά ότι τοποθετήθηκε οπλίτης στρατιώτης ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο της ακριτικής Ψερίμου.

   Το όραμα μας έγινε πραγματικότητα και μετά από πάρα πολλά χρόνια  θα υπάρχει καθημερινή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε αυτό το μικρό νησί της Δωδεκανήσου.

   Για την υλοποίηση αυτού του στόχου μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά:

  1. Τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας και εξόπλισε με σύγχρονο ιατρικό υλικό, που εμείς του το υποδείξαμε, το Π.Ι. Ψερίμου.
  2. Τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιο Πατούλη που μετά από αίτημα μας μας παραχώρησε έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή για το ιατρείο.
  3. Τον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Δημήτριο Διακομιχάλη που παραχώρησε μετά από πρόταση του Ι.Σ.Ε.Κ. στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια για 10 χρόνια το ιατρείο της Ψερίμου και με αυτή τη διαδικασία υπήρξε υπουργική απόφαση για την ένταξη του στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Υγείας και στην προκήρυξη θέσης Αγροτικού Ιατρού. 
  4. Τον Πρόεδρο της Ένωσης Καλυμνιών Αττικής κ. Δημήτριο Καλικάτζαρο που κι αυτός με τη σειρά του ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας και παραχώρησε στο ιατρείο έναν σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή μαζί με εκτυπωτή laser και οθόνη.
  5. Τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Χρήστο Ροϊλό που μετά από αίτημα μας διόρισε Γενικό Ιατρό εκ περιτροπής στα Περιφερειακά  Ιατρεία Βαθέως Καλύμνου και Ψερίμου.
  6. Τον Έπαρχο της Π. Ε. Καλύμνου κ. Εμμανουήλ Μουσελλή που παραχώρησε ξενοδοχειακό εξοπλισμό.
  7. Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που άμεσα έδωσε εντολή, λόγω της απροθυμίας ιδιώτη αγροτικού ιατρού να υπηρετήσει στην Ψέριμο, να σταλεί οπλίτης ιατρός και να λυθεί ένα πρόβλημα πολλών δεκαετιών. 

    Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου «Σκεύος Ζερβός» δείχνει για άλλη μία φορά την αλληλεγγύη του στους πολίτες της Δωδεκανήσου και θεωρεί ότι είναι μία μικρή προσφορά του στην πατρίδα μας.

Για τον Ι.Σ.Ε.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ                 ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΥΡΟΣ