Τέσσερα αστέρια εισέπραξαν εστιατόρια στα οποία πρωταγωνιστές είναι τρεις Καλύμνιοι σεφ, που διαχρονικά δίνουν “ψυχή”, φαντασία, δημιουργικότητα και πάνω απ’ όλα πολύ προσπάθεια και αγάπη για την “¨τέχνη” που επέλεξαν να υπηρετήσουν η Μαρία Κλήμη, ο Μιχάλης Μάρθας και ο Δημήτρης Κουλλιάς.

Σε μια καθηλωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» του Ωδείου Αθηνών, απονεμήθηκαν τα 6α FNL Best Restaurant Awards, αναδεικνύοντας τα καλύτερα εστιατόρια του 2022: Πρόκειται για 204 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα, κατανεμημένα σε 12 διαφορετικές «γευστικές» κατηγορίες. Στο πλαίσιο της λαμπερής τελετής βράβευσης, απονεμήθηκαν παράλληλα 16 ειδικά βραβεία.

Το εστιατόριο στην Τήνο, η “Μαραθιά”, που τα τελευταία χρόνια ο Μιχάλης Μάρθας “δίνει τα ρέστα του”, αναβαθμίστηκε στην κατηγορία των δύο αστεριών, στην κατηγορία Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα. Ένα εστιατόριο που εξελίσσεται και χαίρεται ο επισκέπτης το μεράκι αυτής της υπεροχής ομάδας. Ένας από τους πιο ταλαντούχους μάγειρες της νέας γενιάς, ο Μιχάλης Μάρθας, βρήκε στο κυκλαδίτικο νησί το “λιμάνι” του, όπως έχει εδώ και καιρό δηλώσει γι’ αυτή του την επιλογή.

Ένα αστέρι, απέσπασε το εστιατόριο “Το μαγαζάκι που λέγαμε Boutique Restaurant” στην κατηγορία “Γαστροταβέρνες”. Από την Κάλυμνο, βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου η Μαρία Κλήμη και συνδύασε τρεις παραγοντες που είναι τελικά η συνταγή της επιτυχίας της:  Την αγάπη της για την δημιουργική κουζίνα, το “αχτύπητο” γυναικείο team της και το σημαντικότερο, την αγάπη στις παραδοσιακές πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδa και απλά … πέτυχε!

Θεωρείται ήδη “βετεράνος” στις κουζίνες της υχηλής γαστρονομίας και από “τα χέρια” του έχουν βγει πολλοί διακεκριμένοι μάγειρες, . παραμένοντας όμως πάντα δημιουργικός, ανήσυχος και παραγωγικός, ο Δημήτρης Κουλλιάς, ο ηγέτης του Mosaico Gastro Wine Bar, Horizon Beach Resort, Κως, που απέσπασε ένα αστέρι στις βραβεύσεις.