Οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ του Μιχάλη Τεζάρη στο lawandorder.gr, αναφέρουν πως ο 54χρονος επαγγελματίας δύτης Γ.Β. βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα, πριν 3 ώρες περίπου, στην Κεφαλονιά, τη στιγμή που πραγματοποιούσε υποβρύχιο ψάρεμα με “κομπρεσέρ”, σωλήνα που του έδινε οξυγόνο από το σκάφος.

Η ιστοσελίδα αναφέρει πως η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς οι μέχρι στιγμής πληροφορίες από τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα είναι … συγκεχυμένες.

Παρατίθεται απόσπασμα από την ιστοσελίδα lawandorder.gr

“Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 54χρονος ανασύρθηκε νεκρός λίγο αφού είχε πέσει για βουτιά με χρήση σωλήνα που του παρείχε οξυγόνο από το αλιευτικό σκάφος.

Αρχικά ο 24χρονος έδωσε διαφορετική εκδοχή για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του άνδρα, αναφέροντας στους λιμενικούς που έσπευσαν στο σημείο πως «ένα φουσκωτό σκάφος πέρασε με ταχύτητα και έκοψε το σωληνάκι παροχής οξυγόνου», στην συνέχεια υποστήριξε πως το σκάφος, «ήταν ένα λευκό πολυεστερικό», ενώ στην τρίτη εκδοχή σύμφωνα με στελέχη του λιμενικού, πως « δυο σκάφη πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο που ψάρευε ο 54χρονος και του έκοψαν το σωληνάκι του οξυγόνου».

Υψηλόβαθμες πηγές του λιμενικού τονίζουν πως, «από την έως τώρα έρευνα δεν προκύπτει να έχει κοπεί το σωληνάκι του οξυγόνου, ενδέχεται να πέρασε κάποιο σκάφος και να του σήκωσε ψηλά το σωληνάκι με την ταχύτητα που ανέπτυξε και να του μείωσε δραματικά την ροή του οξυγόνου ή ακόμη να έπαθε τη νόσο των δυτών».

Η υπόθεση του θανάτου του 54χρονου αλιέα, προκαλεί πλήθος ερωτημάτων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο άτυχος άνδρας έχασε την ζωή του.”