Ο νεοσύστατος Αγροτικός Γυναικείος Συνεταιρισμός Π.Ε. Καλύμνου “Θησαυρός του Αιγαίου”, στην Κάλυμνο, έχει σκοπό  να αναδειχθεί η παράδοση μέσα από τα προϊόντα που φτιάχνονται παραδοσιακά, όλα χειροποίητα, με πολύ μεράκι από τις γυναίκες που συμμετέχουν και εξαιρετικά ντόπια προϊόντα και πρώτες ύλες, όπως το καλύμνικο μέλι, βότανα κλπ.

της Νατάσας Παμπρή

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ειρήνη Καρπάθιου στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα”, “Ήταν κάτι που έλειπε από το νησί και στόχος είναι να αναδειχθεί η παράδοση. Σιγά σιγά αυξάνεται και το ενδιαφέρον για νέες θέσεις μιας και αυξάνεται και η ζήτηση των προϊόντων μας. Τον Αύγουστο εγκρίθηκε το καταστατικό μας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και κάναμε την έναρξη. Είμαστε στη διαδικασία να φτιάξουμε το εκθετήριο μας σε κεντρικό σημείο του νησιού μας. Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά σιγά σιγά τα ξεπερνάμε.

Έχουμε το εργαστήριο μας και διαθέτουμε από εκεί προσωρινά τα προϊόντα μας. Στον Συνεταιρισμό μας θα βρείτε ότι έχει να κάνει με παράδοση…. όπως πολλά είδη γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, πουγκιά, διπλές, ξεροτήγανα,πίτες, φαγητά κατόπιν παραγγελίας, ξύδι μελιού, βότανα, ανθό θαλάσσης, παστέλια παραδοσιακά με μέλι και πολλά άλλα.. όπως κηραλοιφές από αγνά υλικά. Επίσης ο Συνεταιρισμός αναλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις με βάση πάντα την παράδοση! Και εννοείται θα δεχόμαστε παραγγελίες για όμορφα γλυκά Χριστουγέννων! Τηλέφωνο επικοινωνίας 6980057395″.

Τέλος η κα Καρπάθιου, αναφέρθηκε στην πολύτιμη βοήθεια που παρέχει από την πρώτη στιγμή στον Αγροτικό Γυναικείο Συνεταιρισμό Π.Ε. Καλύμνου “Θησαυρός του Αιγαίου”, ο κ. Γιάννης Γαβαλάς, ο οποίος είναι οκτώ χρόνια Πρόεδρος του Συνεταιρισμού.